Eveniment-Social

Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea infectării cu Covid-19. Autoritățile ieșeni au desfășurat activități pentru asigurarea respectării regulilor impuse de Guvern

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea infectării cu Covid-19. Autoritățile ieșeni au desfășurat activități pentru asigurarea respectării regulilor impuse de Guvern
Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea infectării cu Covid-19

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, vineri, 24 iulie 2020.

Ce măsuri s-au luat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 24 iulie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.220 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 16 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.018 au fost externate (cu 6 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un caz de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

„Conform Definiţiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizate ieri, 23 iulie 2020, un caz COVID-19 poate fi de origine comunitară său asociat asistenţei medicale (IAAM), în funcţie de:

– numărul de zile anterioare datei debutului sau a confirmării în laborator, după data internării într-o unitate sanitară (spital, centru de dializă), centru rezidenţial de şedere prelungită (ziua 1);

– argumentele din investigaţia epidemiologică privind originea comunitară sau IAAM (apartenenţa cazului la focare de infecţii cu una sau alta dintre origini).”, potrivit DSP Iași.

Activități pentru asigurarea ordinii public, desfășurate de autoritățile ieșene

În perioada 24-26 iulie a.c., jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția, atât în mediul urban și rural.

Se vor lua măsuri pentru asigurarea ordinii publice la două manifestări culturale-artistice organizate în aer liber, una dintre ele urmând a se desfășura vineri și duminică la Grădina Botanică Iași, iar cealaltă fiind programată duminică, pe terenul de fotbal din localitatea Bălțați.

În cadrul misiunilor jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor stabilite în Hotărârea de Guvern nr. 553 din 15 iulie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, iar în caz
de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.

„Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.”, potrivit IJJ Iași.

Cazuri Covid-19

Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.150 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 23.07.2020 (10:00) – 24.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 de decese (13 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 301 pacienți.

Adauga un comentariu