Local

Ce măsuri s-au luat în județul Iași pentru a combate răspândirea coronavirusului

Publicat: 18 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce măsuri s-au luat în județul Iași pentru a combate răspândirea coronavirusului
Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Persoanele care vin din aceste țări nu vor intra în carantină

Ce măsuri s-au luat în județul Iași pentru a combate răspândirea coronavirusului. Direcția de Sănătate Publică Iași transmite joi, 18 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Ce măsuri s-au luat în județul Iași pentru a combate răspândirea coronavirusului

Ce măsuri s-au luat în județul Iași pentru a combate răspândirea coronavirusului. Nu mai puțin de 4.487 persoane se află în izolare la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate de autorități. Mai precizăm că 168 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, în carantină în spațiile special amenajate se află 41 de persoane, în timp ce două persoane au ieșit din perioada de carantină.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 41 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Alte misiuni instituționale întreprinse de autorități

Structurile Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au efectuat nu mai puțin de de 1.143 verificări în ceea ce privește respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite de autorități.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat 19 misiuni, din care: 8 transport către unități spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică și 5 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere). De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 126 misiuni specifice.

În ceea ce privește Inspectoratul de Jandarmi Județean, acesta a efectuat 40 misiuni, din care: 24 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni cooperare spitale și 12 alte misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 148 misiuni, din care: 54 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 transport către spatii de carantină, 3 transport către spațiile de izolare, 8 transport probe biologice, 71 decontaminări biologice și 5 alte misiuni specifice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și 1 mijloc auto.

„DSP a efectuat 56 misiuni, din care: 23 misiuni inspecție la centrele de carantină și 33 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere in carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).”, a transmis sursa citată.

Cazuri Covid-19 în România

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 597.696 de teste.

Adauga un comentariu