Local

Ce măsuri s-au luat pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, pe raza județului Iași

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce măsuri s-au luat pentru a preveni răspândirea noului coronavirus pe raza județului Iași

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost publicată miercuri, 22 iulie 2020, de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

Măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 21 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.176 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 27 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.006 au fost externate (cu 14 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În județul Iași în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Conform evidențelor Direcției de Sănătate Publică Iași, de la data apariției Deciziei Curții Constituționale cu privire la carantinarea și izolarea persoanelor infectate cu Covid-19 sau suspecte de a fi infectate, pe teritoriul județului Iași un număr de 27 de persoane cu rezultat pozitiv la testele pentru Covid-19 s-au externat la cerere, iar alte 49 de persoane confirmate pozitiv au refuzat internarea în spital.

Verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Astfel, la data de 21 iulie a.c., 220 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

„Începând cu data de 4 iulie și până acum, 5.215 a fost totalul efectivelor angrenate în aceste acțiuni pe raza județului Iași. Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber. În total, pe 21 iulie la nivelul județului Iași au fost verificate 221 societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.900 de lei.”, potrivit DSP Iași.

Câte societăți comerciale au fost verificate

Începând cu data de 4 iulie și până acum, au fost verificate în total 2.744 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 1.065 sancțiuni contravenționale, în valoare de 304.695 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Cetățenii au la dispoziție și linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 12 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și 2 alte tipuri de misiuni specifice.
IPJ a efectuat 68 misiuni specifice. IJJ a efectuat 67 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 78 misiuni, din care: 46 misiuni de transport către unități spitalicești sau alte spații, 2 misiuni de transport probe biologice, 21 misiuni de decontaminare biologică și 9 alte misiuni. MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 56 misiuni, din care: 4 misiuni de transport probe biologice, 11 misiuni de inspecţie pe tema Covid-19 și 41 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Reamintim faptul că pe raza județului Iași au fost confirmati, conform Institutului Național de Sănătate Publică nu mai puțin de 1176, dintre care 27 doar astăzi, 22 iulie 2020. În ceea ce privește numărul persoane vindecate sunt 1.006, iar din nefericire au fost confirmate 57 de decese din cauza noului coronavirus.

Adauga un comentariu