Sport

Ce nebunie! Ca să-i facă loc lui Cristiano Ronaldo, UEFA a schimbat sistemul de joc!

Publicat: 17 ian. 2020

După mai mult de o lună de așteptare și exprimarea a peste două milioane de voturi, miercuri a fost dată publicității de către UEFA echipa ideală a anului 2019.
Din formula aflată de suporteri nu lipsesc Messi si Ronaldo, cei mai mediatizați fotbaliști ai ultimilor ani, însă UEFA a făcut un artificiu ca să se întâmple acest lucru. A pus pe teren un sistem de-a dreptul fantezist, 4-2-4!
Pentru că Messi, Mane si Levandovski au primit cele mai multe voturi și ei completau atacul, Ronaldo nu ar mai fi avut loc.

Kante a fost scos din echipă ca să i se facă loc lui Ronaldo

Din păcate pentru el, din schemă a sărit N’Golo Kante, care primise suficiente voturi pentru a intra la mijloc într-o formulă cu trei mijlocasi. În sprijinul informatiei publicate, jurnalistii englezi sustin că primul 11 urma să fie anuntat cu o săptămână în urmă, dar a fost amânat tocmai pentru a căuta o solutie în privinta lui Ronaldo.
În cinci din ultimii sase ani, UEFA a folosit formula 4-3-3, cu exceptia anului 2017, când formula aleasă a fost 4-4-2.
Din formula ideală din 2019 fac parte cinci jucători de la FC Liverpool, campioana Europei, alături de vedete ca Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, dar si de doi jucători de la revelatia editiei trecute a Ligii Campionilor, Ajax Amsterdam, De Jong si De Ligt, ambii transferati în vară la alte echipe.loading...

Adauga un comentariu