Actualitate

Ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de activitate: „Un artist nu trăiește din asta”

Publicat: 21 mart. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Ce pensie are Maria Dragomiroiu după 40 de ani de activitate Un artist nu trăiește din asta
Chiar dacă a avut o activitate artistică de 40 de ani, puțină lume știe ce pensie are Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu a ieșit la pensie în urmă cu câțiva ani, după 40 de ani de activitate. Puțină lume ști ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de activitate. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a declarat că primește o pensie derizorie din partea statului român, care nu îi ajunge să ducă un trai decent. A ieșit la pensie cu 1.200 de lei și acum primește de la statul român 2.700 de lei.

Ce pensie are Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu, în vârstă de 68 de ani, este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de muzică populară de la noi. Artista a povestit, în trecut, că primește o pensie derizorie din partea statului român, care nu îi ajunge să ducă un trai decent. Între timp, pensia acesteia s-a mai mărit de la 1.200 de lei, însă tot nu reflectă contribuția pe care a adus-o muzicii românești în cele patru decenii.

„Am ieşit la pensie şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, spunea Maria Dragomiroiu ăn urmă cu ceva timp.

De atunci, pensia Mariei Dragomiroiu s-a mărit, depășind suma de 2.000 lei. Artista a dezvăluit că a fost insultată pe rețelele de socializare în momentul în care a dezvăluit care este pensia pe care o primește de la statul român.

„De la discuțiile cu pensia, m-a și înjurat lumea pe Facebook. Îi rog frumos să nu mă mai înjure, că am trecut și eu de două mii de lei. Și cu indemnizația am făcut vreo 2.700 de lei. Dar un artist nu trăiește din asta. Eu și acum plătesc impozite și poate mulți dintre dumneavoastră primiți pensie”, a spus Maria Dragomiroiu.

Artista suferă de insomnii

Prezentă la o emisiune televizată, Maria Dragomiroiu a spus că se luptă cu insomniile. Aceasta a precizat că, de multe ori, nu poate adormi din cauza gândurilor și a emoțiilor. Cântăreața a explicat că, spre deosebire de ea, soțul său, Bebe Mihu, nu are nicio problemă atunci când vine vorba de odihnă și adoarme imediat.

„Eu am insomnii. Soțul ei, Bebe Mihu, într-un minut adoarme. Eu, nu! La câte nu are omul să se gândească… Așa ar trebui, mă concentrez și vreau să adorm, dar nu pot, pentru că mă apucă gândurile. Nu mereu, dar am insomnii. Sau de exemplu când sunt foarte fericită. Orice… dacă realizez ceva nu pot să dorm, dacă sunt tristă nu pot să dorm”, a menționat cântăreața.

Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu sunt căsătoriți de peste 35 de ani, iar acesta a povestit că s-a îndrăgostit de ea din prima clipă în care a văzut-o la televizor.

„Am văzut-o la televizor şi mi s-au lipit ochii de ecran, a fost dragoste la prima vedere. Şi când am revăzut-o, am zis că ea este femeia visurilor mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos-o în cale. Ea este cea care lasă de la ea mereu, că-i place armonia, cu toate că eu îi spun că e bine să mai avem şi discuţii contradictorii”, a povestit Bebe Mihu în urmă cu ceva timp, în cadrul unei emisiuni televizate.

Chiar dacă a avut o activitate artistică de 40 de ani, puțină lume știe ce pensie are Maria Dragomiroiu.

Comentarii
  • Din această cauză zeci de mii de români mor de foame!!! Ce tupeu, să te plângi că ai pensie mică!!! Păi, dacă declara la Fisc măcar o zecime din bacșișurile de la paranghelii, avea pensie de nabab!!

  • Pai daca ai declarat doar 20% din cat ai castigat, de unde pensie mare?? Nu iti este rusine sa spui ca e mica pensia, cand tu ai un nivel de trai mult ridicat, din cauza evaziunii??? Mare cantacioasa mai esti si tu

  • Cu ce sume a contribuit ea la asigurarile sociale timp de 40 de ani ? A plătit doar pt o taxă forfetară de liber profesionist . Ea castiga de la o reclamă pt Catena de 100 de ori cat pensia dar, așa ne place, să ne plângem că nu ne dă statul. Ca artistă este mediocră, doar că are părul mare .

  • Buna ziua sunt Bebe Mihu si am sa actionez in judecata autorul sau autoarea acestui articol mincinos. Sotia mea nu a declarat si nu s-a plans de pensie. A spus acum 7 ANI ca nu ar putea trai cu aceasta pensie. . Maria Dragomiroiu are din ce sa traiasca a platit impozite pentru banii primiti la nunti si spectacole asa ca nu va mai faceti griji ca se plage. Domnilor si doamnelor care aruncati cu noroi in imaginea unui artist stati linistiti si vedeti-va de treburile dumneavoastra nu mai cititi doar titluri mincinoase.

Adauga un comentariu