Sanatate

Ce pot face românii ca să evite infecțiile digestive și alte boli atunci când merg în vacanțe. Sfaturi de la medicul Adrian Marinescu

Publicat: 17 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce pot face românii ca să evite infecțiile digestive și alte boli atunci când merg în vacanțe. Sfaturi de la medicul Adrian Marinescu
Toxiinfecțiile alimentare pot fi o adevărată problemă și mai ales un dușman al concediilor

Vacanțele de vară pot aduce probleme de sănătate, mai ales dacă nu suntem atenți la ceea ce mâncăm sau la măsurile de igienă. Jurnaliștii au discutat cu medicul Adrian Marinescu și au aflat ce ar fi bine să facem ca să prevenim problemele.

Vacanțele de vară sunt așteptate de fiecare român, dar există și o serie de capcane, mai ales dacă nu suntem atenți la anumite lucruri precum igiena sau alimentație.

Toxiinfecțiile alimentare pot fi o adevărată problemă și mai ales un dușman al concediilor.

Tocmai de aceea, este recomandat întotdeauna să fiți atenți la alimentele pe care le consumați și mai ales la sursele din care ele sunt achiziționate. Dincolo de asta, există și o serie de probleme ce pot apărea în funcție de concediu.

Ce probleme de sănătate pot întâmpina oamenii în concediu

Din păcate, pot exista și probleme în concedii. Toxiinfecțiile alimentare, pneumoniile cauzate de aerul condiționat sau diferite infecții urinare, pricinuite de nerespectarea măsurilor de igienă. Alimentele ținute în condiții improprii sau al căror termen de valabilitate a expirat sunt unul dintre motivele pentru care oamenii ajung să dezvolte toxiinfecții.

„ Odată ce pandemia a intrat într-o etapă de conviețuire, chiar dacă nu s-a terminat, interacționăm așa cum o făceam și înaintea pandemiei așa că sunt destul de multe provocări în raport cu microorganismele, indiferent de vârstă.

Putem face, de exemplu, infecții digestive. Tot felul de toxiinfecții alimentare, multe dintre ele sunt ușoare, sunt autolimitate, dar la persoanele care au boli cronice, la copii mici care se pot deshidrata, vor putea să apară și complicații, iar dintr-o toxiinfecție alimentară pot ajunge la o evoluție prelungită, anumite complicații.

Mai sunt și pneumoniile date de aerul condiționat, diverse infecții de la cele urinare și nu numai, care pot să apară de la faptul că uneori nu respectăm regulile de igienă, alte ori sunt diverse suprafețe contaminate.

Uneori uităm să mai fim prudenți atunci când suntem în vacanță și e păcat, pentru că pe de-o parte ne stricăm vacanța, iar uneori chiar pot fi forme care să presupună complicații”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Regulile de igienă și măsurile sanitare, extrem de importante și în timpul concediului

Regulile de igienă și măsurile sanitare sunt importante chiar și în vacanță. Spălatul mâinilor cu apă și săpun înainte de masă, spălatul fructelor și al legumelor sunt un real ajutor pentru a evita problemele digestive în timpul concediilor.

„Sunt acele reguli de igienă pe care ar trebui poate să le respectăm mai mult în vacanță pentru că dorim să avem o vacanță liniștită, nu vrem să ne întoarcem dintr-o anumită călătorie mai repede decât ne-am dori sau nu vrem să avem infecții când suntem la o distanță considerabilă față de țară, iar atunci este mai complicat în ceea ce privește abordarea sistemului medical de acolo.

Regulile de igienă cred că sunt clare, iar cei care sunt vulnerabili trebuie să fie prudenți în raport cu alimentația, cu sursa de apă.

Sigur că ne putem gândi și la mușcătura de țânțar dacă mergem în zone exotice. În raport cu fiecare zonă pot fi niște particularități și infecții care apar mai frecvent ”, a mai adăugat medicul Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu