WoW!

Ce poţi face cu un cartof crud pentru sănătatea ta

Publicat: 19 feb. 2020

Cartofii probabil te duc cu gândul la murdărie şi cartofi prăjiţi când, de fapt, aceste legume sunt excelente pentru piele. Şi nu trebuie să-i bagi la supă pentru a obţine beneficiile pe care le oferă, este suficient să-i aplici direct pe piele!

Cum funcţionează

Cartoful este plin de vitamine şi minerale care menţin pielea strălucitoare şi sănătoasă. Poţi obţine toate aceste beneficii suplimentând consumul de cartofi din alimentaţia zilnică, dar şi folosind aceasta legumă pentru aplicaţii locale.

  • Vitamina B: Vitaminele multiple din complexul B lucrează împreună pentru a-ţi proteja pielea de riduri şi de leziunile provocate de expunerea la soare. Aceste vitamine previn decolorarea pielii, uscarea buzelor şi dermatita seboreică, o infecţie inflamatorie care îi conferă pielii un aspect solzos şi umed.
  • Vitamina C: Vitală pentru bună sănătate a pielii, vitamina C echilibrează sinteza colagenului, o proteină structurală esenţială pentru sănătatea şi fermitatea pielii. Acţiunea antioxidantă a vitaminei C protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi, previne şi tratează arsurile solare, ajuta la vindecarea rănilor şi a acneei şi hidratează pielea uscată.
Adauga un comentariu