Actualitate

Ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca: Mărturii remarcabile!

Publicat: 08 nov. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca Mărturii remarcabile
Multe secrete incredibile au ieșit la iveală legat de modul în care securiștii au cercetat mormântul părintelui și așa s-a aflat ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca

Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai mari duhovnici, care nu s-a oprit să facă minuni nici după moarte. Multe secrete incredibile au ieșit la iveală legat de modul în care securiștii au cercetat mormântul părintelui, persecutat pe vremea comunismului. Așa s-a aflat ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca.

Ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca

Părintele Nifon Boboia, de la Mâ­năstirea Prislop, a povestit despre miracolele pe care Arsenie Boca le-a făcut, după ce a trecut în neființă. Preotul a povestit că securiștii l—au dezgropat la trei zile după înmormântare de frică să nu învie!

„Părintele Arsenie a fost de trei ori scos din mormânt. Prima dată, la trei zile după îngropare, fiindu-le frică securiştilor să nu învie, cum îi era ferică lui Irod că Iisus este sfântul Ioan Botezatorul, căruia îi tăiase capul. A două oară l-au scos după un an, fără explicaţii, a treia oară, de vreo 6 ani, într-o împrejurare deosebită – a ieşit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul şi s-a scos apa din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie“, a spus părintele Nifon Boboia.

Preotul Petru Vamvulescu a spus că după ce a fost dezgropat de securiști, oasele au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, pe care eu l-am adus în spinare de la mănăstire până la mormânt.

„Capacul de pe sicriu a fost găsit într-o parte şi sfintele oase erau pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, de stejar, pe care eu l-am adus în spinare de la mănăstire până la mormânt. Erebuie să va mărturisesc că în noapatea aceea părintele Arsenie m-a chemat tainic şi pe mine, că să fiu de faţă, ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut în pripă, la lumina lumânărilor şi a lunii”, a menționat preotul Vamvulescu.

Minunile făcute de părintele Arsenie Boca

Preotul Petru Vamvulescu a menționat că în momentul în care a cărat sicriul, acesta era foarte ușor.

„Părintele Nifon, cel cu care l-am dus pe părintele Arsenie pe urmar, în sicriu, până la mormânt, dă mărturie credincioşilor despre multe minuni ale părintelui Arsneie. El a strigat către mine când scoteam sicriul cu părintele pe uşa de la Prislop, că sicriul se duce în sus, şi eu i-am adeverit că e că un fulg pe umăr. Am băut apă scoasă din mormânt şi i-am sărutat sfintele oase, şi mai ales capul care era înmiresmat şi l-am ţinut în mâinile mele tremurând”, a adăugat părintele Petru Vamvulescu.

Părintele Nifon Boboia a confirmat că sicriul era foarte ușor când a fost cărat spre groapă.

„Am avut şansa şi fericirea…. Simţeam că am să văd o minune la părintele, dar nu ştiam ce. Am stat în faţa dânsului în biserică o jumătate de oră şi l-am fixat bine în inima mea şi am sărutat Evanghelia, crucea şi mâinile. De patru zile era în sicriu şi era… pot să spun de atunci, să-l pui în raclă, sfinte moaşte, aşa era de uscat, la faţă şi la mâini, dar palmele când le-am văzut eu erau roz, aşa cum vedeţi palma mea.

Şi l-am dus pe umăr şi nu l-am simţit pe umăr şi am întrebat un preot: cum l-ai simţit? Şi părintele Vamvulescu Petru mi-a răspuns: eu am pus mâna deasupra, oare îl mai avem pe umăr sau nu? Deci nu s-a lăsat greu pe noi, să ne apase. Aia a fost viaţa dânsului să ne ia el pe umăr”, a rememorat părintele Nifon Boboia, care a spus ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca.

Comentarii
Adauga un comentariu