Prima pagină » Magazin » Ce să ai în vedere când alegi un hidrofor
Ce să ai în vedere când alegi un hidrofor

Ce să ai în vedere când alegi un hidrofor

07 iun. 2024, 14:43,
BZI.ro, în Magazin

În multe gospodării, hidroforul este principalul instrument care asigură alimentarea cu apă de consum într-o gospodărie. Chiar dacă pare ușor de ales, nu uita că este necesară satisfacerea unor cerințe importante, astfel încât să fie asigurată apa în toate punctele de consum: baie, bucătărie, grădină. Cum alegi hidroforul pentru a satisface toate nevoile specifice dintr-o gospodărie? Care sunt aspectele esențiale pentru o funcționare eficientă și durabilă a unui sistem de alimentare cu apă de acest fel? Vei descoperi în acest articol.

Capacitatea rezervorului

Da, printre cele mai importante aspecte de care este recomandat să ții cont se regăsește capacitatea rezervorului. De ce acest lucru? Pentru că depinde de necesarul de apă al gospodăriei. Dacă pentru o familie numeroasă sau pentru irigarea grădinii îți va fi necesar un rezervor de 50, poate de preferat chiar 100 de litri, pentru o familie formată din mai puțini membri, care folosește hidroforul strict pentru alimentarea cu apă de consum pentru nevoi zilnice uzuale, va fi suficient un hidrofor cu o capacitate de 19 sau 24 de litri.

Puterea și debitul hidroforului

În scopul alegerii unor hidrofoare utile pentru satisfacerea nevoilor dintr-o gospodărie este recomandat să ai în vedere și aspectul legat de debitul pe care acesta îl are: este vorba, de fapt, despre cantitatea de apă pe care sistemul o poate furniza într-o anumită perioadă.

În același timp, puterea motorului, care este exprimată în wați (X), va influența în mod direct performanța pe care o va avea acesta: în timp ce un hidrofor care are o putere de 600-100 W va fi potrivit unor utilizări casnice standard, unul de peste 1500 W va fi absolut necesar dacă este vorba despre cerințe mai ridicate sau despre utilizare în scop sau medii industriale

Funcționalități și caracteristici suplimentare

Din această categorie fac parte aspectele legate de sistemul de protecție, respectiv de automatizare, de nivelul de zgomot sau de durabilitatea pe care o prezintă.

Aspecte care pot spori confortul și siguranța se referă la existența unui sistem de pornire sau pornire automată, în funcție de presiunea apei, respectiv la protecția împotriva funcționării pe uscat: va fi prevenită astfel deteriorarea pompei în cazul în care nu va exista apă.

De preferat sunt, bineînțeles, modelele mai silențioase, mai ales dacă este necesară utilizarea în apropierea locuințelor sau în zone rezidențiale, iar materialele din care este construit pot avea un impact ridicat asupra durabilității: sunt preferate modelele cu pompe și rezervoare din oțel inoxidabil, dat fiind că rezistă la coroziune, cu garnituri și supape de calitate, care asigură funcționarea fără scurgeri și necesită mai puține intervenții în întreținere.

La fel ca în orice altă situația, că optezi pentru ceaune de calitate, pentru generatoare de curent, pentru mașini și scule pentru construcții sau orice este necesar într-o gospodărie, este recomandat să ții cont de aspectele legate de calitate și funcționalitate, pentru ca alegerea să fie pe deplin satisfăcătoare.

Sursa de imagine: Natalia – stock.adobe.com (ID:377959514)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *