WoW!

Ce să bei ca să dormi mai bine noaptea

Publicat: 05 mai 2020

Adulților li se recomandă să doarmă între 7-9 ore pe noapte pentru a se putea recupera, dar poți sta liniștită chiar dacă, de obicei, ai ceva probleme cu somnul.

Află din acest articol ce băuturi te vor ajuta să adormi mai repede și să te odihnești mai bine.

1. Lapte cald

Laptele cald este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a induce un somn liniștitor, deoarece conține triptofan, care sporește cantitatea de serotonină din creier, o substanță ce te face să fii mai fericită. În plus, în aceste condiții este secretată și melatonina, chiar și la cei ce suferă de insomnie cronică.

2. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă te scapă de durerile de stomac, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. El relaxează mușchii și permite astfel organismului să se relaxeze.

3. Suc de cireșe

Sucul de cireșe, ca și laptele, conține triptofan, deci poate produce melatonină, ce îmbunătățește calitatea somnului. Acesta a fost testat în diverse studii cu privire la insomnie și s-a dovedit că o combate cu succes, asigurându-ți mai multe ore de odihnă pe noapte.

4. Lapte de cocos

Laptele de cocos conține magneziu și potasiu, două minerale esențiale pentru relaxarea mușchilor și instalarea somnului. În plus, el scade tensiunea și inflamațiile din rinichi, datorită numărului mare de electroliți.

5. Smoothie de banane cu lapte de migdale

Bananele conțin potasiu, magneziu și triptofan, ceea ce le face să aibă efecte calmante. În plus, cantitatea de fibre și carbohidrați te face să te simți rapid sătulă și astfel îți crește dorința de a dormi.

6. Ceai verde

Este bogat în antioxidanți și perfect de consumat pe parcursul întregii zile. Cu toate acestea, când vine vorba despre somn, e mai bine să consumi ceai verde decofeinizat, care te relaxează și eliberează de stres, ajutându-te să dormi mai bine întreaga noapte.

7. Lapte de migdale

Migdalele sunt pline de magneziu și alți nutrienți. Ca și laptele de bovine, acesta are triptofan, cu ajutorul căruia organismul eliberează melatonină și reglează ciclurile de somn. De aceea, multe persoane ce suferă de insomnie iau suplimente de melatonină.

8. Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are un efect relaxant și este adesea recomandat în cazul durerilor de stomac, deoarece îmbunătățește digestia. Acesta s-a dovedit însă eficient și în cazul reducerii simptomelor de stres, printre care îmbunătățirea insomniei și a anxietății.

9. Ceai de valeriană

Rădăcina de valeriană este recomandată pentru a induce un somn natural, datorită cantității mari de antioxidanți și de acid valerianic. El reduce balonarea și stresul, iar un studiu realizat pe femeile aflate la menopauză indică faptul că previne problemele cu somnul.

10. Ceai Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă medicinală antică, folosită pentru tratarea diverselor maladii, dar devenită cunoscută pentru abilitatea sa de a reduce cantitatea de cortisol, respectiv de a diminua stresul și anxietatea. Acest ceai s-a dovedit a fi foarte eficient în relaxare, ceea ce contribuie la un somn mai profund.

Adauga un comentariu