Sanatate

Ce să faci ca să îți treacă ciclu mai repede: Remedii naturiste pentru a scăpa de această perioadă

Publicat: 25 nov. 2021
femeie care sta asezata pe un pat si se tine de abdomen
Medicii recomandă pastilele contraceptive hormonale ca fiind un mod sigur de a accelera perioada de menstruație

Există situații în care ai nevoie să scapi cât mai repede de menstruații și te întrebi ce să faci ca să îți treacă ciclu mai repede. Menstruația este o perioadă extrem de neplăcută pentru toate femeile. Schimbările de stare, durerile insuportabile, disconfortul și nopțile albe îți pot știrbi din frumusețea unei vacanțe sau a unui eveniment. Astfel, există diferite trucuri pentru a scăpa cât mai rapid de această perioadă.

Dacă ai planificat un concediu la mare sau ești invitată la o nuntă și vrei să te simți minunat poți apela la câteva trucuri pentru a scăpa de menstruație. Este important să consulți și un ginecolog înainte de a încerca aceste trucuri pentru a fi sigură că nu-ți pui sănătatea în pericol.

femeie care sta culcata si se tine de abdomen din cauza durerilor
Exercițiile fizice regulate te pot ajuta să scapi mai repede de această perioadă

Ce să faci să îți treacă ciclu mai repede: Trucuri pentru a scăpa de menstruație

Pentru a scăpa de perioada de ciclu este recomandat folosirea unui recipient cu apă caldă pentru a stimula fluidele menstruale să dispară mai repede. Pentru a reuși să obții efectul dorit este necesar să ții recipientul între 5-10 minute, de 4 ori pe zi. Această procedură îți poate opri ciclul, ameliorându-ți durerile abdominale. De asemenea, o modalitate verificată sunt băile calde. Acestea îmbunătățesc circulația sângelui și, astfel, creșterea presiunii sale. Poți vizita și o saună pentru a scăpa mai repede de ciclu.

Pentru accelerarea perioadei de menstruație poți bea și ceaiuri din diferite ierburi. Ierburi precum sunătoarea, ghimbirul și pătrunjelul sunt plante care au un efect antispasmodic asupra mușchilor uterului și a vaselor de sânge.

Un medicament care te va ajuta să scapi de menstruație este aspirina. Aceste pastile au un efect de subțiere a sângelui, prin urmare, provocând o sângerare abundentă. Este important să dozați cantitatea de aspirină, deoarece aceasta poate subția prea mult sângele.

O modalitate prin care poți scăpa de menstruație sunt relațiile intime. De cele mai multe ori, femeile refuză să aibă relații intime în această perioadă. Însă, acestea te ajută să elimini mai rapid sângele, datorită contracțiilor, reducând astfel durata ciclului.

femeie care tine pe abdomen un recipient cu apa calda
Pentru a scăpa de perioada de ciclu este recomandat folosirea unui recipient cu apă caldă pentru a stimula fluidele menstruale să dispară

Alte modalități pentru a scăpa mai repede de menstruație

O vitamină care reduce perioada de menstruație este vitamina C. Aceasta contribuie la absorbția fierului, consolidând vasele de sânge. Pentru ca organismul să fie aprovizionat cu suficientă vitamina C este recomandat să consumi cât mai multă lămâie, portocale, ardei gras, kiwi, broccoli și fructe de pădure.

femeie care tine in mana mai multe tipuri de absorbant
O vitamină care reduce perioada de menstruație este vitamina C

Exercițiile fizice regulate te pot ajuta să scapi mai repede de această perioada. Conform unor studii persoanele care fac sport regulat au parte de o perioadă de menstruație mult mai scurtă decât femeile cu un stil de viață sedentar.

Medicii recomandă pastilele contraceptive hormonale ca fiind un mod sigur de a accelera perioada de menstruație. Aceste produse farmaceutice sunt în mod natural responsabile de modificările periodice ale ovarelor și ale uterului.

Luteina se dovedește a fi un remediu foarte bun pentru accelerarea perioadei de menstruație. Luteina este un hormon sintetic feminin. Acest preparat se poate cumpăra de la orice farmacie. Medicamentul te poate ajuta doar dacă ai un ciclu menstrual regulat, fiind unul dintre cele mai bune soluții atunci când te întrebi ce sa faci ca să îți treacă ciclu mai repede.

femeie care se tine de abdomen si sufera de dureri
Un medicament care te va ajuta să scapi de menstruație este aspirina
Adauga un comentariu