Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi? Reguli stricte de urmat

Ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi? Reguli stricte de urmat

28 apr. 2022, 16:33,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Te-ai întrebat ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi? Cu ajutorul dietei militare și a unor reguli stricte poți obține un corp de invidiat în doar câteva zile. Cu toate acestea, medicii nu recomandă aceste tipuri de regimuri alimentare pentru o perioadă lungă de timp deoarece supun corpul la un stres major. În afară de consumul anumitor alimente recomandate, consumul de apă este foarte important deoarece ajută la pierderea kilogramelor mai rapidă.

Alimentele bogate în grăsimi și zahăr nu trebuie servite în perioada în care urmați o astfel de dietă.

Ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi?

Pentru a putea pierde un kilogram pe zi trebuie să respectați cu strictețe anumite reguli. În lupta cu kilogramele în plus este recomandat să eliminați complet sarea și zahărul din alimentația voastră. Mâncarea pe care o veți prepara trebuie făcută doar prin fierbere, coacere sau la aburi. Totodată, ultima masă pe care o consumați să fie cu 3-4 ore înainte de culcare. Pentru a nu vă înfometa, mâncați o dată la două trei ore, însă porțiile să nu fie mai mari de 250 grame. Cantitatea de lichide consumate este foarte importantă deoarece veți pierde mai rapid kilogramele în plus. Trebuie să beți 2-3 litri de apă pe zi. De asemenea, puteți opta și pentru ceaiul din plante sau cel verde deoarece ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Prima opțiune pe care o puteți urma este să mâncați la ore exacte, cu o pauză între mese de două ore. Aceasta este denumită „dieta după ceas”. Micul dejun trebuie consumat la ora 7 dimineața, în cazul în care vă treziți mai târziu va trebui să respectați cu strictețe pauza de 2 ore dintre mese. La micul dejun veți bea o cană de ceai verde, apoi la ora 9:00 veți mânca 2 ouă de prepeliță sau un ou fiert de pui. La ora 11:00 veți lua doar o gustare formată dintr-o lingură de stafide la aburi, iar la prânz, la ora 13:00 veți mânca 150 grame de piept de pui fiert fără piele. Ulterior, la ora 15:00 veți bea un pahar cu suc de roșii, iar cina de la ora 17:00 va fi formată din ceea ce ați mâncat și la micul dejun. Penultima masă va fi formată dintr-un măr verde, iar ultima dintr-un pahar de chefir cu un conținut scăzut de grăsimi.

Cum să slăbești sănătos cu ajutorul unei diete?

Nutriționiștii nu recomandă astfel de diete stricte deoarece pierderea unui kilogram pe zi, reprezintă un stres pentru organism. Cu toate acestea, specialiștii recomandă astfel de diete stricte din când în când, însă să nu fie repetate mai des de o dată de la 4 luni, chiar jumătate de an. Aceste soluții sunt o opțiune de rezervă în momentele în care doriți să pierdeți rapid un număr de kilograme, pentru o vacanță sau un eveniment special. 

Un regim alimentar pe care îl puteți urma pentru a slăbi aproximativ 4 kilograme într-o săptămână, este dieta militară. Aceasta presupune să mâncați alimente fără grăsimi și să nu depășiți 1400, 1200 și 1100 de calorii în primele trei zile. În următoarele zile nu va trebui să depășiți 1500 de calorii pe zi. De asemenea, puteți consuma cafea și ceai la discreție în primele trei zile, însă nu trebuie îndulcite cu zahăr sau lapte. Nu aveți voie să aveți gustări între mese. În primele trei zile nu aveți voie de sucuri de fructe, îndulcitori artificiali, dulciuri sau fructe. În următoarele patru zile nu veți avea restricții la mâncare, însă trebuie să respectați numărul de calorii.

Dacă te-ai întrebat ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi, acum ai răspunsul. Deși aceste diete nu sunt recomandate de către medici pe termen lung, te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite înaintea unui eveniment important.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *