WoW!

Ce să mâncăm în luna martie, ca să facem detoxifierea de primăvară

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce să mâncăm în luna martie ca să facem detoxifierea de primăvară
În afară de lista de mai jos, în luna martie putem consuma: spanac, urzici, ceapă verde, usturoi sălbatic, roșii, castraveți și salată verde

Martie este prima lună de primăvară. Oficial, chiar de pe 1 martie putem începe să ne schimbăm alimentaţia, astfel încât să organismul să funcţioneze mai bine. Pieţele abundă de verdeţuri. Iată ce să mâncăm în luna martie!

Lista de mai jos e destul de cuprinzătoare, astfel încât, cu siguranţă, vei găsi câteva pe placul tău. Diversifică-ţi alimentaţia cu produse sănătoase! Renunţă la carne, ouă şi deserturi. Postul Paştelui e un motiv în plus să îţi faci cumpărăturile din piaţă. Detoxifierea nu e un moft, ci o necesitate. A ține post, folosind produse sănătoase, este ideal și pentru corp, și pentru psihic. De ce? Pentru că cele două sunt interconectate.

Ce să mâncăm în lună martie

După câteva luni în care alimentaţia a fost bogată în grăsimi şi carbohidraţi, organismul are nevoie de o detoxifiere. Nimic nu este mai bun în această perioadă decât o salată de verdeţuri. Iată din ce să îţi prepari mâncare în luna martie.

1. Napi

Face parte din aceeaşi familie cu broccoli şi varza kale. Napii sunt o sursă excelentă de: vitamina K, vitamina C, antioxidanţi, calciu, potasiu şi fibre.

2. Varza

Conţine mult calciu, dar în ea se găsesc şi vitaminele A şi C, fibre şi nu numai. Iată alte beneficii ale consumului de varză:

  • neutralizează acţiunea radicalilor liberi;
  • sucul de varză e folosit în tratamentull ulcerului;
  • are efecte antiinflamatorii.

3. Anghinare

Specialiştii au inclus-o în top 50 cele mai sănătoase alimente din lume. De asemenea, face parte şi din top 10 alimente antioxidante.

4. Ridiche

Are puţine calorii şi se pretează oricărei salate de primăvară. În plus, conţine potasiu, fibre şi vitamina C.

5. Praz

Antioxidanţii din praz luptă cu cancerul. Iată şi alte beneficii ale consumului de praz:

  • are compuşi vegetali, care lupta şi împotriva bolilor cardiovasculare;
  • are proprietăţi anti-inflamatorii;
  • ajută la scăderea în greutate, datorită faptului că are foarte puţine calorii. 100 gr de praz conţin numai 31 de calorii;
  • menţine saţietatea pentru că are în compoziţie o cantitate bună de fibre.
Adauga un comentariu