Martie este prima lună de primăvară. Oficial, chiar de pe 1 martie putem începe să ne schimbăm alimentaţia, astfel încât să organismul să funcţioneze mai bine. Pieţele abundă de verdeţuri. Iată ce să mâncăm în luna martie!
Lista de mai jos e destul de cuprinzătoare, astfel încât, cu siguranţă, vei găsi câteva pe placul tău. Diversifică-ţi alimentaţia cu produse sănătoase! Renunţă la carne, ouă şi deserturi. Postul Paştelui e un motiv în plus să îţi faci cumpărăturile din piaţă. Detoxifierea nu e un moft, ci o necesitate. A ține post, folosind produse sănătoase, este ideal și pentru corp, și pentru psihic. De ce? Pentru că cele două sunt interconectate.
După câteva luni în care alimentaţia a fost bogată în grăsimi şi carbohidraţi, organismul are nevoie de o detoxifiere. Nimic nu este mai bun în această perioadă decât o salată de verdeţuri. Iată din ce să îţi prepari mâncare în luna martie.
Face parte din aceeaşi familie cu broccoli şi varza kale. Napii sunt o sursă excelentă de: vitamina K, vitamina C, antioxidanţi, calciu, potasiu şi fibre.
Conţine mult calciu, dar în ea se găsesc şi vitaminele A şi C, fibre şi nu numai. Iată alte beneficii ale consumului de varză:
Specialiştii au inclus-o în top 50 cele mai sănătoase alimente din lume. De asemenea, face parte şi din top 10 alimente antioxidante.
Are puţine calorii şi se pretează oricărei salate de primăvară. În plus, conţine potasiu, fibre şi vitamina C.
Antioxidanţii din praz luptă cu cancerul. Iată şi alte beneficii ale consumului de praz: