National

Ce salariu are Ion Caramitru. Mulți români nici nu visează la această sumă

Publicat: 25 dec. 2020
Ion Caramitru
Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional din Bucureşti

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional din Bucureşti, are un salariu la care mulți români nici nu îndrăznesc să viseze.

La 78 de ani şi aproximativ 15 ani ani de când ocupă funcţia de managerul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru are un salariu de 110.844 de lei, la care se adaugă veniturile câştigate din drepturi de autor, în valoare totală de 515.429 de lei şi banii obţinuţi în urmă contractelor de colaborare, 15.454 de lei.

Ion Caramitru mai încasează şi o pensie de 72.377 de lei. În 2019, el a câştigat, în total, peste 710.000 de lei.

Ce avere are Ion Caramitru

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Caramitru deţine mobilă brâncovenească estimată la o valoare de 8.000 – 10.000 de euro, o colecţie de icoane estimată la 10.000 de euro, tablouri cu ovaloare totală aproximativă apreciată între 6 şi 8.000 de euro şi statuete de o valoare de 3 – 4.000 de euro.

Ion Caramitru, actor de aproape 60 de ani

În 1963 a urcat pentru prima oară pe scenă. De atunci, Ion Caramitru continuă să facă ceea ce iubeşte cel mai mult, teatrul, actoria, să activeze în domeniul care îl face şi fericit, îl face şi să sufere, şi să trăiească sentimente nebănuite. L-am văzut în multe roluri, i-am admirat talentul, l-am observat în filmul magistral „Liceenii” şi iată cum se împlinesc aproximativ 60 de ani de când îl vedem pe scenă. După atâţia ani de carieră, celebrul actor are şi venituri pe măsură.

Din anul 2005, Ion Caramitru ocupă funcţia de directul al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB). Ce bunuri deţine, ce venituri încasează, toate aceste informaţii au devenit cunoscute odată cu publicarea declaraţiei sale de avere. Ion Caramitru deţine un teren în Moieciu de Sus şi două apartamente plus o casă de vacanţă. Acestea sunt proprietate comună cu soţia sa, Michaela. Mai are un apartament dobândit prin succesiune, pe care-l împarte cu sora sa, Elena Portier Caramitru. Soţia sa este proprietara unui apartament pe care l-a moştenit de la părinţi.

Și Maia Morgenstern câștigă foarte bine

Maia Morgenstern, una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de pe scena teatrului românesc, este din anul 2012 manager de teatru, funcția sa fiind remunerată cât se poate de bine.

Maia Morgenstern primește pentru postul de director al Teatrului Evreiesc de stat suma de 107.288 lei pe an.

Pe lângă salariu se adaugă și alte venituri. Mai exact, actrița este și profesoară la Universitatea Hyperion de unde primește aproximativ 20.000 de lei, veniturile sale fiind rotunjite de drepturile de autor care se ridică la valoarea de peste 685.000 de lei.

Totodată, anul trecut Maia Morgenstern a obținut din dobânzile bancare și din dividende circa 6.500 de lei, dar și premii de aproximativ 8.520 de lei și tichete de vacanță de 1.450 de lei. La toate acestea se mai adaugă 11.000 de lei, totalul ridicându-se la 870.000 de lei.

Renumita actriță deține trei terenuri, o casă și două apartamente în București. La capitolul mașini este posesoarea unui autoturism Volkswagen Bora, în timp ce în conturi are peste 1,6 milioane de lei și 156.000 de euro.

George Mihiță, salariu de peste 100.000 de lei

George Mihaiță este de peste 20 de ani directorul Teatrului de Comedie, funcție pentru care primește anul salariul de 106.877 de lei. Veniturile actorului de teatru și seriale TV sunt completate de pensie, 50.000 de lei, dar și de alte venituri obținute din drepturi de autor.

Artistul încasează peste 200.000 de lei de la diferite instituții publice și private, printre acestea aflându-se Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj, Teatrul de Comedie și Teatrul Toma Caragiu din Ploiești.

Comentarii
 • niste jeguri , PSD-ul le-a marit salariile si ei au ,,muscat mana ” care i-au hranit , ca aldminteri si acum erau muritori de foame , niste jeguri care primesc salarii si in pandemie stind degeaba .

 • Pentru Psst.Cineva(nu stim cine si din ce motiv) vrea sa arunce mortul in ograda lor.Dar sper ca se va afla cine este in spatele acestor „masinatiuni”ca sa nu le spun altfel.

 • Pentru Anonim,mai abtinete ca ai sa faci atac de cord in prag de sarbatori.Tu stii cat muncesc acesti oameni pentru pregatirea unui spectacol?Crezi ca,gata te-ai aruncat in scaun si incepe spectacolul?Artistii,cei de la recuzita,masinistii,electricienii,cei de la sonorizare si altii pe care nu i-am enumerat dar fac pregatiri cu ore bune inainte sa intri tu pe usa salii de spectacole.Jeg esti tu si mintea ta bolnava care nu o pui la treaba.Crezi ca toti cei enumerati mai devreme nu isi doresc sa simta pulsul salii si aplauzele spectatorilor?Pentru mintea ta incleiata de prostie iti amintesc ca am participat la o asemenea pregatire si nu este usor.Spectacolul era la ora 20 si cei enumerati mai sus incepand de la ora 09 pregatea aparatura,recuzita si ce mai trebuia pentru acel spectacol ca sa fie bine.

 • Cica psd le a marit lefurile,da cine i psd vre o banca,noi toti platim aceste lefuri da un agarici de militian sau jandar stiti ce lefuri au,iar majoritatea is analfabeti functionali

 • A meritat baricada la Revolutie!
  De ce nu-si vad de pensie si atat?!…
  (Profesorii universitari trebuie sa iasa obligatoriu la pensie la 65 de ani; pot sa mai indrume niste doctoranzi pana la 70 de ani).

 • Niste bugetari de lux. Stiu, in profesia lor, astia sunt varfurile, dar tot au castiguri exagerate. Ce sa mai zici de judecatori si procurori, care toti castiga de la 15000 net pe luna in sus.

 • Coane jack, ai dreptate, foarte mult muncesc recuzitierii, mașiniștii, electricienii, dar i-ai intrebat cât câștigă? Vai, mama lor! Mălaiul îl papă alde Caralitru (asa îl numea celebrul Eugen Barbu, dacă ai auzit de el). Așa că, lasă-neeee!

Adauga un comentariu