Cancan

Ce salariu are un măturător de stradă în România. Venitul lunar al angajaților este modest 

Publicat: 21 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu are un măturător de stradă în România. Venitul lunar al angajaților este modest 
Venitul este modest în comparație cu alte meserii de la noi din țară, însă, aici, oamenii au un plus: nu au nevoie de studii, nici medii, nici superioare

Puțini oameni au habar câți bani ia un măturător de stradă în România! Are un venit lunar destul de modest comparativ cu alte meserii de la noi din țară.

Meseria de gunoier nu este una la care să se înghesuie toți românii. Unora le e rușine gândindu-se că poate vor fi ironizați de societate, iar alții spun că salariul este prea mic pentru toată munca pe care o depun. Totuși, cei care își doresc să lucreze în acest domeniu trebuie să știe și la ce bani să se aștepte. Venitul este modest în comparație cu alte meserii de la noi din țară, însă, aici, oamenii au un plus: nu au nevoie de studii, nici medii, nici superioare. Așa că oricine, care este bun și dornic de treabă, poate să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în salubritate.

Ce salariu are un măturător de stradă în România

Salariul variază pentru majoritatea lucrătorilor între 1.555 RON la 2.398 RON pe lună, în anul 2023. De obicei, un măturator de stradă câștigă acest salariu brut, la încadrarea în acest loc de muncă. Adică, în jur de 1.500 de lei fără sporuri. După 5 ani, începe să câștige puțin mai mult, adică între 1.537 RON și 2.688 RON pe lună, luând în considerare o săptămână de lucru de 40 ore.

Angajații din salubritate primesc și o bonificație numită spor pentru rușine, în procent de 15%. Potrivit statisticilor realizate de INS în 2022, un șofer care lucrează în același sistem de salubritate încasează lunar aproximativ 3.300 de lei, la care se adaugă același procent de 15% spor de rușine.

În 2021, situația stătea astfel: salariul brut era 2.080 de lei, sumă ce avea să crească în același an la 2.230 de lei salariu brut lunar, iar în mână un angajat primea 1.346 de lei, fără sporuri. Salariul brut a mai crescut până-n 2023, ajungând la 2.398 RON. Totuși, banii pe care îi ia un măturător de stradă sunt foarte puțini, în jur de 1500 de lei, fără sporuri.

Ce salariu are un preot în România

Foarte multă lume se întreabă ce salariu are un preot în România, în prezent, ținând cont că aceștia mai primesc și alți bani de la enoriași. Din câte se poate observa, veniturile acestora pot fi impresionante, astfel că nu e de mirare că tot mai mulți tineri aleg acest drum. În plus, e bine de știut că salariile preoților sunt asigurate de la bugetul de stat.

Nenumărate persoane au început să se orienteze către studii în Teologie. Mulți sunt pasionați de această ramură, în timp ce alții sunt tentați și de salariile oferite, care de altfel nu sunt deloc de neglijat. Sumele variază, în funcție de studii, dar și de vechime, însă sunt oricum destul de mari.

Astfel, un preot care are doar studii medii poate să încaseze chiar și până la 4.000 de lei lunar. De cealaltă parte, un preot cu studii superioare, care a absolvit Facultatea de Teologie, poate încasa chiar și 5.000 de lei. Totuși, în funcție de vechimea pe care o are, salariul unui preot din România poate ajunge chiar la peste 8.000 de lei pe lună. De reținut însă că astfel de sume sunt încasate de obicei de cei care ocupă funcții de conducere în cadrul BOR.

Adauga un comentariu