National

Ce salariu lunar va avea Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Nu te-ai fi aşteptat să câştige atât

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu lunar va avea Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Nu te-ai fi aşteptat să câştige atât
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei

După ce a câştigat alegerile locale pentru Primăria Generală, puţini ştiu ce salariu lunar va avea Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dacă luăm în considerare veniturile fostului primar, cel mai probabil Nicusor Dan nu va avea un salariu mult mai mare decât cel al Gabrielei Firea.

Până pe 27 septembrie, în biroul Primăriei Generale a Capitalei a stat Gabriela Firea. De săptămâna viitoare scaunul de primar va fi ocupat de Nicușor Dan. Există comparaţii între cei doi, comparaţii ce vom încerca să vi le aducem la cunoştinţă.

Ce salariu lunar va avea Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a ocupat scaunul de Primar General pentru un singur mandat, cu toate controversele şi scandalurile politice aferente. Din 27 septembrie Nicusor Dan a devenit noul primar, iar veniturile celor doi sunt incomparabile.

S-a speculat mult pe salariul de Primar General. Venitul lunar al Gabrielei Firea pe perioada mandatului saau a fost unul mic, în comparaţie cu cele din mediul privat. Dacă analizăm declaraţiile fostului edil, din anii 2018 şi 2019, vom constata că sumele nu sunt chiar atât de mari pe cât s-a speculat.

În 2019, Gabriela Firea a obţinut venituri de 181.206 lei, iar în 2018, a obţinut 166.716 lei, în calitate de Primar General al Capitalei. Deci, concluzia ar fi că nici viitorul Primar General, Nicusor Dan, nu va avea un venit mult mai mare decât cel al Gabrielei Firea.

Nicușor Dan, noul edil al Capitalei sta în chirie în Bucureşti

O altă comparaţie vizibilă dintre cei doi ar fi locuinţa. Pe când fostul edil, Gabriela Firea, locuieşte cu soţul într-o vilă bine pusă la punct, în Voluntari, Nicușor Dan nu se poate lăuda cu o asemenea realizare.

Conform declaraţilor sale, Nicușor Dan locuieşte alături de Mirabelă, soţia lui, şi fiica lor, Aheea, în sectorul 5 din Bucureşti. Stau într-un apartament dintr-o casă veche, pentru care plăteşte 550 de euro chirie. Cât despre viaţa lor de familie, Mirabelă Gradinaru povestea cu ceva vreme în urma cum s-au cunoscut şi cum le este împreună:

„Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în Bucureşti, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursa Erasmus în Franţa.

Am renunţat să mă mai întorc acasă şi am ieşit cu mai mulţi prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicusor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu ştiu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracţie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat acum câţiva ani Mirabelă Gradinaru pentru vremeanoua.ro.

Adio, Târg de Crăciun în Bucureşti. Nicușor Dan: „E posibil să avem târguri private”

Adio, Târg de Crăciun în Bucureşti. Cel puţin aşa reiese din declarattile noului primar general al Capitalei. Nicușor Dan, a declarat miercuri că este puţin probabil că Primăria Generală să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, motivând că situaţia economică este una dificilă. Noul primar a mai spus că printre urgenţele Capitalei se afla poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private.

Târgul de Crăciun din Bucureşti s-ar putea să nu mai fie organizat anul acesta. Nicușor Dan a anunţat că nu ar mai fi dispus să investească în această distracţie pentru locuitorii Capitalei. Decizia însemna o economie de 5,6 milioane de lei la bugetul primăriei, dacă ne luăm după cheltuiala de anul trecut.

Nicușor Dan a spus că este puţin probabil că Primăria Capitalei să aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti. Primarul ales al Bucureştiului susţine că banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.

Printre urgenţele Capitalei a enumerat poluarea şi termoficarea oraşului.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Nicușor Dan a explicat că nu este un moment oportun pentru că primăria Capitalei să investească bani în aceste târguri de Sărbători

Adauga un comentariu