Actualitate

Ce se întâmpă în cazul răspândirii masive a coronavirus: Românii vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului!

Publicat: 17 mart. 2020

Medicii iau în calcul toate scenariile, dacă infectările cu noul coronavirus se vor răspândi masiv. La un moment dat, dacă locurile din spitale vor fi pline, s-ar putea ajunge ca bolnavii să fie trataţi în corturi militare.

Acestea ar putea fi instalate în apropierea unităţilor medicale, a spus dr. Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş.

„Românul trebuie să înțeleagă că va veni acel moment în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului.

Să fie pregătiți psihologic, de asta avem nevoie, nu de cântatul din balcoane. Oamenii să înțeleagă, să nu comenteze când dăm o recomandare și să stea în casă”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

„Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În România, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Comentarii
Adauga un comentariu