Sport

Ce se întâmplă cu echipa națională de tineret după ce Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021. Jucătorii afectați

Publicat: 26 mart. 2020

Amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021 ar putea pune în pericol deplasarea anumitor sportivi la Tokyo. Spre exemplu, echipele de fotbal trebuie să aibă în lot cel mult trei jucători de peste 23 de ani, iar o parte dintre cei care au ajuns în semifinale Euro 2019, în Italia, vor trece de această vârstă.
Mirel Rădoi ar fi trebuit să conducă România la Jocurile Olimpice, dar acum situația antrenorului rămâne neclară. Selecționerul care a reușit o performanță impresionantă la Campionatul European din Italia avea în plan să păstreze nucleul acelui lot și să aducă pe deasupra alți trei fotbaliști cu experiență.

Jucătorii afectați

Acum, dacă CIO va păstra actualul regulament, fotbaliști precum Ionuț Radu, Alexandru Cicâldău sau George Pușcaș nu se vor mai încadra la U23.
Cum decalarea Jocurilor Olimpice încurcă foarte mulți sportivi, este de așteptat ca regulamentul să fie modificat și în 2021 să participe fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1997, plus alți trei de peste 24 de ani. Pentru moment nu există niciun anunț oficial în acest sens, dar CIO a anunțat că Olimpiada din 2021 va fi considerată în continuare JO 2020.
Mai mult decât atât, președintele COSR, Mihai Covaliu, a anunțat că sportivii care au obținut calificarea la JO 2020 vor rămâne în grafic și pentru 2021. Rămâne de văzut care va fi anunțul oficial în cazul fotbaliștilor.

În 1964, România a obținut locul 5 la Jocurile Olimpice

La ediția din 1964, România a pierdut în sferturi cu Ungaria, scor 2-0 pentru maghiari. Aceștia din urmă aveau să câștige aurul, după o finală cu Cehoslovacia. În privința noastră, am câștigat meciul pentru locurile 5-6, după ce am învins la scor de neprezentare Iugoslavia. Golurile României au fost marcate în repriza secundă, de Pavlovici, Pârcălab și Constantin.

CIO a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020

Comitetul Internațional Olimpic a confirmat, marți, printr-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuții între președintele CIO și premierul Japoniei.

„În circumstanțele actuale și bazându-ne pe informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediția a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale”, se arată în comunicat.loading...

Adauga un comentariu