Sport

Ce se întâmplă cu EURO 2020? Răspunsul dat de un oficial al UEFA

Publicat: 17 mart. 2021
Euro 2020
EURO 2020 se va disputa între 11 iunie și 11 iulie 2021

Forul care conduce fotbalul european intenționează în continuare ca EURO 2020 să se desfășoare în această vară în 12 orașe de pe continent, printre care și capitala României, în ciuda pandemiei de coronavirus, asigură Rainer Koch, membru al Comitetului Executiv al UEFA.

„Obiectivul rămâne acela de a putea menține modalitatea (de derulare) a evenimentului” a declarat Koch, care îndeplinește și rolul de vicepreședinte al Federației germane de fotbal (DFB).

Oficialul german, în vârstă de 62 ani, a recunoscut totodată că este prea devreme pentru „declarații finale”, dar a adăugat: „Factorul timp este cel care mă face optimist, efectul vaccinurilor va fi mult mai puternic în câteva săptămâni”.

EURO 2020 se va disputa între 11 iunie și 11 iulie 2021

Amânat cu 12 luni din cauza crizei sanitare, EURO 2020 urmează să se desfășoare în această vară, în perioada 11 iunie – 11 iulie.

„După oprirea competițiilor interne și a celor europene la nivel de club, la începutul lunii martie 2020, mi-a fost imediat clar că pericolul existențial pentru cluburi, ligi și asociații naționale poate fi evitat doar acționând împreună și cu solidaritate”, a adăugat Koch.

Diverse informații, dezmințite între timp de UEFA, au sugerat că anumite situri ar putea fi abandonate, iar turneul final ar putea fi găzduit de o singură țară, pentru a limita necesitățile de deplasare în timpul crizei sanitare mondiale.

Orașele desemnate să găzduiască meciuri de la EURO 2020

Rainer Koch consideră însă că lucrurile s-au schimbat față de primăvara lui 2020, existând acum mai multe soluții în lupta împotriva COVID-19. El și-a exprimat totodată speranța că va exista un anumit număr de suporteri pe stadioanele EURO 2020, în cazul în care evoluția pandemiei va permite acest lucru.
Orașele desemnate să găzduiască partidele turneului final sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg și Londra, capitala britanică urmând să organizeze semifinalele și finala EURO 2020. Arena Națională urmează să găzduiască partidele Austria – Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina – Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiției, precum și un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Adauga un comentariu