Sport

Trei orașe riscă să piardă găzduirea EURO 2020. Unde ar putea fi mutate meciurile

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei orașe riscă să piardă găzduirea EURO 2020. Unde ar putea fi mutate meciurile
Bilbao, Dublin și Glasgow sunt cele trei orașe care riscă să piardă găzduirea EURO 2020 din cauza faptului că acestea nu pot garanta prezența unui număr ridicat de suporteri pe stadioane.

EURO 2020, reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, s-ar putea disputa în mai puține orașe decât era preconizat

UEFA intenționa să mențină planul inițial, acela de a organiza EURO 2020 în 12 orașe din 12 țări diferite, însă pandemia de coronavirus le dă planurile peste cap organizatorilor, care se văd nevoiți să caute alternative.
Bilbao, Dublin și Glasgow sunt cele trei orașe care riscă să piardă găzduirea EURO 2020 din cauza faptului că acestea nu pot garanta prezența unui număr ridicat de suporteri pe stadioane, în luna iunie, susțin sursele The Associated Press.

UEFA și-ar dori să aibă cel puțin 50% din capacitatea stadioanelor ocupată la meciurile de la EURO și să renunțe la orașele care nu pot garanta o prezență semnificativă a suporterilor la partidele de la turneul final. Favorită pentru a prelua meciurile din cele trei orașe este Anglia, acolo unde programul de vaccinare se derulează foarte rapid. În plus, guvernul britanic intenționează să permită accesul a aproximativ 10.000 de fani pe stadioane începând cu luna mai, număr care poate crește treptat, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Bilbao la EURO 2020

Spania – Suedia (14 iunie)
Spania – Polonia (19 iunie)
Slovacia – Spania (23 iunie)
un meci din optimile de finală (27 iunie)

Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Dublin la EURO 2020

Polonia – Slovacia (14 iunie)
Suedia – Slovacia (18 iunie)
Suedia – Polonia (23 iunie)
un meci din optimile de finală (29 iunie)

Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Glasgow la EURO 2020

Scoția – Cehia (14 iunie)
Croația – Cehia (18 iunie)
Croația – Scoția (22 iunie)
un meci din optimile de finală (29 iunie)

Meciurile programate la Londra, în prezent, pentru EURO 2020

Anglia – Croația (13 iunie)
Anglia – Scoția (18 iunie)
Cehia – Anglia (22 iunie)
un meci din optimile de finală (26 iunie)
semifinala 1 (6 iulie)
semifinala 2 (7 iulie)
finala (11 iulie)

EURO 2020, cu suporteri în tribune la București

Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European în vară, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.
Pe 3 martie, cu 100 de zile înaintea debutul oficial al Euro 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat că, în urma unei ședințe la care au participat, printre alții, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, Raed Arafat, secretar de stat în MAI sau Andreea Moldovan, secretar de start în Ministerul Sănătății, s-a decis, de principiu, că suporterii vor putea asista la cele patru meciuri de pe Arena Națională.

Conform anunțului FRF, dacă totul va decurge conform estimărilor, suporterii vor avea accesul la cele patru jocuri în limita a 25% din capacitatea totală a stadionului, adică aproximativ 12.000 de persoane.
În următoarea perioadă, autoritățile vor realiza planul redeschiderii stadionului, cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare, care, după validare, va fi transmis către UEFA.
În vară, pe Arena Națională, se vor disputa patru jocuri de la Euro, trei din cadrul grupei C și una din cadrul optimilor de finală:

14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00

Adauga un comentariu