National

Ce se întâmplă cu pensiile? Anunțul premierului Ludovic Orban

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă cu pensiile Anunțul premierului Ludovic Orban

Pensiile sunt prioritare pentru Guvernul Orban, conform unei declarații făcute de premier la România TV. Acesta a fost întrebat în contextul în care statul asigură somajul tehnic pentru peste 1 milion de români, bugerul „abia mai respiră”.

Ludovic Orban anunț despre pensii

„Suntem într-o analiză, am solicitat INS să prezinte o analiza pe luna martie privitor la impactul epidemiei asupra economiei. De asemenea comisia de strategie şi prognoza lucrează pentru a fundamenta prognoza. Ne pregătim de o rectificare pe bugetul de stat pentru a încerca să alocăm resursele în funcţie de evaluare şi prognoză pentru a adopta măsurile cele mai potrivite.

Prioritar este plata pensiilor, salariilor şi alte ajutoare pentru a nu lăsa persoanele vulnerabile sub riscul de a nu primi aceste venituri.

A doua prioritate este asigurarea tuturor resurselor în lupta contra CoVid-19 şi avem prioritatea susţinerii programelor de investiţii, atât în infrastructura de transport cât şi în infrastructura medicală de exemplu. Trebuie alocate resurse pentru companiile şi angajaţii care sunt afectaţi de epidemiei şi trebuie pregătite resurse pentru repornirea economiei”, a clarificat Ludovic Orban.

Cum repornșete guvernul economia?

„Sunt mulţi factori care trebuie luaţi în calcul şi de aceea nu pot fi făcute estimări. Probabil în jurul datei de 1 mai va fi vârful epidemiei. Noi ne pregătim pe diferite domenii, cele care îşi pot reveni cel mai repede. Criza generează însă şi oportunităţi, de exemplu, România nu poate produce aparatura medicală şi alte produse. Va fi o oportunitate şi pentru sectorul IT pentru că este nevoie de o informatizarea administraţiei publice şi în general al relaţiilor inter-institutionale şi companii”, a mai spus Ludovic Orban.

În încheiere premierul a transmis un mesaj românilor pe care i-a îndemnat să aibă răbdare și încredere că vom trece cu bine peste această criză.

„Trebuie să înţeleagă că privaţiunile şi restricţiile care au fost impuse, în privinţa circulaţiei, toate au fost impuse pentru a proteja viaţa romanilor. Să aibă răbdare, să fie responsabili şi să aibă încredere că vom depăşi această situaţie şi că vom trece de această criză”, a încheiat intervenția premierul Ludovic Orban.

Adauga un comentariu