Lifestyle

Ce se întâmplă dacă bei doar apă timp de 30 de zile

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă dacă bei doar apă timp de 30 de zile
pahar cu apa

Toată lumea din jurul tău spune – „trebuie să bei mai multă apă”. Acest lucru este corect – dar nimeni nu se grăbește să renunțe la ceai, cafea și bere în favoarea apei obișnuite. De ce? În parte, pentru că nu știm care sunt avantajele (și dezavantajele) trecerii la apă.

Deci, continuați să mâncați că de obicei și să beți doar apă. Iată ce se va schimbă:

Vei deveni mai creativ și te vei gândi mai bine

Un studiu realizat de Human Neuroscience Journal arată că dacă bei apă doar 30 de zile, creierul tău va începe să răspundă mai rapid la stimuli externi, vei deveni mai inteligent și mai rapid. De ce? Are nevoie de mult oxigen pentru a funcționa eficient, iar apă în acest sens este un „furnizor” ideal. Oamenii de știință dau chiar numere specifice – 8-10 pahare de apă pe zi vor îmbunătăți funcția cognitivă cu 30%!

Veți îmbătrâni mai încet

Cu cât bei mai multă apă, cu atât pielea ta arată mai bine. Apă face pielea sănătoasă, moale, strălucitoare, „tânără” și previne apariția ridurilor – adică totul este la fel că mijloacele scumpe pentru îngrijirea pielii. Și dacă nu există nicio diferență, de ce să plătiți mai mult?

Imunitatea ta va deveni mai puternică

Un proverb slovac spune: „Apă curată este primul și cel mai bun medicament din lume”. De exemplu, bautul apei în limite rezonabile optimizează funcționarea ficatului și a rinichilor și, la rândul lor, curăță mai activ corpul de toxine și elimină sărurile din sânge.

În cazul rinichilor, apă potabilă are și un efect preventiv asupra procesului de formare a pietrei. La nivelul întregului corp, apă potabilă ajută la întărirea sistemului imunitar și la tolerarea mai ușoară a durerii.

Inima ta va deveni mai puternică

Apă împiedică îngroșarea sângelui și scade tensiunea arterială. Bea un pahar cu apă cu o oră înainte de culcare – și reduce serios riscul de atac de cord! La urmă urmei, pentru inimă îi va fi mult mai ușor să pompeze sânge proaspăt, oxigenat către organe.

Un studiu publicat în The American Journal of Epidemiology arată că persoanele care beau mai mult de cinci pahare de apă în timpul zilei sunt cu 41% mai puțîn susceptibile de a muri din cauza unui infarct.

Vei scăpa de grăsime

A bea apă în mod regulat timp de 30 de zile vei oferi organismului capacitatea de a face față cu toxinele și produsele deșeuri. Drept urmare, corpul tău va deveni mai curat și grăsimea va fi îndepărtată din burtă. De asemenea, apă reduce apetitul și foamea, astfel încât, în timp, porțiunile tale vor scădea în mod natural și excesul de greutate va fi lovit și în această parte. Medicii recomandă să beți 1-2 pahare de apă înainte de mese pentru a vă antrena să mâncați mai puțîn.

 

 

Adauga un comentariu