Sport

Ce se întâmplă în campionatele din Europa. Echipele aflate pe primul loc nu vor primi deja titlul! Anunțul lui Aleksander Ceferin

Publicat: 19 mart. 2020

Toate marile campionate din Europa au fost întrerupte din cauza coronavirusului. După ce s-a spus că primele ligi ale ar putea fi încheiate chiar acum, fără a se mai juca restul de meciuri, și că acest lucru ar aduce echipelor aflate pe primele poziții titlurile de campioane, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat că așa ceva nu se va întâmpla.

Mai multe posibile variante prin care sezonul ar putea fi încheiat

În momentul în care campionatele din Europa au fost suspendate, au apărut mai multe posibile variante prin care sezonul ar putea fi încheiat. Una dintre ele era de a anula restul meciurilor și de a înmâna trofeul formației care ocupă în prezent „fotoliul de lider”, indiferent că este vorba despre Barcelona în La Liga sau despre Liverpool în Premier League.

„Am auzit mai multe știri false, potrivit cărora UEFA ar fi aprobat ideea ca ligile să încheie sezonul acum și să acorde titlul de campioană formației aflate pe primul loc în momentul de față. Acest lucru este total neadevărat. Obiectivul nostru este ca sezonul să fie încheiat pe teren, în toate campionatele. Nu recomandăm niciunei ligi să acorde în această perioadă titlul de campioană”, a explicat Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

Ar fi nedrept ca Barcelona să primească deja titlul de campioană

Totuși, Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal din Spania a exclus această variantă și a afirmat că formația blaugrana nu va fi numită campioană dacă sezonul nu se poate termina până la data de 30 iunie.
În videoconferința pe care reprezentanții campionatelor din Europa au avut-o cu oficialii UEFA, s-a stabilit ca toate aceste ligi să ducă la bun sfârșit sezonul până în ultima zi a lunii iunie.

„Ne-am consultat foarte mult cu UEFA, atât la telefon, cât și prin videoconferințe. Am ajuns la concluzia că toate campionatele trebuie să fie încheiate până pe 30 iunie. Absolut toate aceste competiții trebuie să dispute toate partidele, fără excepție. Ca să fiu sincer, nu știu dacă putem face acest lucru, însă nici nu putem încheia sezonul așa cum este acum și să oferim deja trofeul, ar fi nedrept”, a explicat Rubiales

Adauga un comentariu