Sport

Ce se întâmplă la Petrolul Ploiești după infectarea jucătorilor cu COVID-19! În ce condiții se va putea juca derby-ul cu Rapid București

Publicat: 03 iul. 2020
Meciul UTA Arad - Petrolul Ploiești, din prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1, a fost amânat după ce cinci jucători de la Petrolul au fost confirmați cu COVID-19.
Ce se întâmplă la Petrolul Ploiești după infectarea jucătorilor cu COVID-19

Meciul UTA Arad – Petrolul Ploiești, din prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1, a fost amânat după ce cinci jucători de la Petrolul au fost confirmați cu COVID-19

Meciul UTA Arad – Petrolul Ploiești, din prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga I, a fost amânat după ce cinci jucători de la Petrolul au fost confirmați cu COVID-19. Dar nu este exclus ca nici meciul cu Rapid, care ar trebui să se joace săptămâna viitoare, să nu se dispute după grafic.
Conform protocolului, echipa Petrolului trebuie acum să îndeplinească niște criterii pentru a putea fi programată la meciuri.

În ce condiții se va juca Petrolul-Rapid. UTA-Petrolul va fi amânat

Tot lotul Petrolului a fost testat miercuri, iar rezultatele au confirmat nu mai puțin de cinci jucători infectați cu COVID-19. Toată lumea a fost izolată, iar astăzi la ora 12:00 a fost efectuat un nou rând de teste, ale căror rezultate sunt așteptate vineri.
Apoi, peste cinci zile, pe 7 iulie, va fi făcut un nou rând de teste. Dacă vor fi mai puțin de trei persoane care ies pozitiv, atunci echipa va putea fi programată la meciuri. Dacă nu, acest lucru se va amâna.

Etapa 1, play-off Liga a 2-a

Turris-FC Argeș, 3 iulie 2020, ora 17:00, Digi Sport 1
UTA-Petrolul
Mioveni-Rapid, 7 iulie, ora 20:00, Digi Sport 1

Etapa 2, play-off Liga a 2-a

Petrolul-Rapid
Argeș-Mioveni
UTA-Turris

DSP a confirmat: „Din păcate, toată lumea s-a relaxat”

„Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. Cert este că cei 5 jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a spus Bogdan Nica, șeful DSP Prahova.

Principala favorită la promovarea în Liga 1, UTA, a primit ieri informația legată de jucătorii de la Petrolul infectați, dar cei de acolo susțin că până primesc ceva oficial vor continua să pregătească meciul.
Partida UTA-Petrolul, în prima rundă a play-off-ului Ligii a 2-a, era programată sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1. Acum meciul va fi amânat.

„Da, am auzit și eu despre situația de la Petrolul. Mi se pare ciudat că după ce au mai fost testați și au ieșit bine acum le-ar fi venit aceste rezultate. Noi oricum așteptăm să primim o informație oficială”, a declarat pentru Digi Sport Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA.

Clasamentul înjumătățit, cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2:

UTA Arad 25 pct.
CS Mioveni 20*
Turris Oltul Turnu Măgurele 20*
Campionii FC Argeș 19
Petrolul Ploiești 19
Rapid 19*
*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5

Petrolul riscă o amendă uriașă din cauza jucătorilor depistați pozitiv cu COVID-19

Mai mulți jucători din lotul echipei Petrolul Ploiești au fost despitați pozitiv cu COVID-19, iar clubul riscă să primească o amendă uriașă din partea FRF.
Petrolul riscă o amendă uriașă din cauza jucătorilor depistați pozitiv cu COVID-19. Conform protocolului sanitar, Petrolul ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro. Iată ce prevede protocolul publicat de FRF:

„Amendă de 100.000 de lei pentru apariția la un club a unui focar de infecție (minimum 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID-19)”.

La Petrolul au fost confirmate cinci cazuri până în acest moment. Rămâne de văzut când va putea FRF să reprogrameze duelul dintre UTA și Petrolul, având în vedere că actualul calendar este foarte încărcat.
Liga 2 se va relua astăzi, cu meciul Turris – FC Argeș, programat de la ora 17:00.

Adauga un comentariu