Local

Ce se organizează în acest an cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Iaşi. Iată când se aprinde iluminatul festiv

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se organizează în acest an cu ocazia sărbătorilor de iarnă la Iaşi. Iată când se aprinde iluminatul festiv
Sărbători de iarnă 2022, la Iași

În acest an, Consiliul Local al Municipiului Iaşi a decis o serie de detalii cu privire la sărbătorile de iarnă, totul ca ieşenii să se poată bucura.

Astfel, pe 1 decembrie 2022, se va organiza o primă manifestare cu ocazia Zilei Naţionale a României, în faţa Palatului Culturii. Vor avea loc un program artistic, ceremonial religios şi militar, depuneri de coroane, masa populară şi retragere cu torţe.

De asemenea, iluminatul festiv se va aprinde de Sf. Nicolae, pe data de 6 decembrie.

În continuare, sărbătorile de iarnă vor fi marcate şi în acest an de Primărie cu un Târg de Crăciun. În zona pietonalului Ştefan cel Mare şi în Piaţa Unirii vor fi amenajate căsuţe şi corturi, unde vor fi prezneti producători şi comercianţi de produse specifice.

Tot pe pietonal va fi şi un „parc de distracţii”.

Potrivit hotărârii CL, în programul dedicat Sărbătorilor de iarnă, mai sunt regăsite o serie de evenimente precum Serbările de Crăciun şi Revelionul în stradă cu momente artistice şi foc de artificii.

Cheltuielile totale pentru manifestăril se ridica la peste 700.000 lei, la care se adaugă costuri legate de logistică şi montarea instalaţiilor de iluminat festiv, aspecte care ţin de alte contracte încheiate de Primărie.

Adauga un comentariu