WoW!

Ce se va intampla cu minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie

Publicat: 05 nov. 2019

Vesti proaste pentru romanii care abia asteptau minivacanta de Sfantul Andrei (30 noiembrie) si 1 Decembrie. Anul acesta, se vor bucura de cele doua zile libere doar oamenii care lucreaza in weekend.

Chiar daca ziua de Sfantul Andrei si cea de 1 Decembrie sunt zile libere legale, anul acesta ambele vor fi in weekend, sambata, respectiv duminica. Este motiv de bucurie doar pentru cei care lucreaza si in weekend, caci ei da, vor primi zile libere.

Potrivit legii, angajatorii care nu acorda aceste doua zile libere, chiar si in weekend, risca amenzi intre 5000 si 10 000 de lei.
Pentru cei care lucreaza in locuri unde activitatea nu poate fi intrerupta, angajatorii trebuie sa le asigure angajatilor compensarea cu timp liber sau spor la salariu. Suma nu trebuie sa fie mai mica de 100% din salariul de baza pentru munca prestata in timpul programului. De asemenea, angajatorii care nu vor acorda aceste compensatii vor primi amenzi, scrie spynews.ro.

Va reamintim ca pana la finalul anului 2019, romanii vor mai avea parte de doua zile libere: 25 si 26 decembrie, prima si a doua zi de Craciun.loading...

Adauga un comentariu