Atunci când afară sunt peste 35 de grade, marea majoritatea a gospodinelor caută rețete pentru ciorbe de vară pe care le poți mânca fără să te încălzești. Odată cu creșterea temperaturilor afară, este complicat să stai în bucătărie cu aragazul deschis.
Ciorbele sunt recomandate de nutriționiști într-un regim alimentar echilibrat, dar în sezonul cald trebuie să optăm pentru cele ușoare, când evităm grăsimile. În astfel de zile, ne dorim ceva răcoritor și care să ne potolească foamea, dar care ne și ajută să ne păstrăm hidratarea.
Ce sortimente de ciorbe de vară poți mânca, fără să te încălzești
Marea majoritatea a gospodinelor știu ce preparate sunt adecvate perioadei din an în care ne aflăm, iar odată cu creșterea temperaturilor afară, este destul de dificil să faci mâncare într-un mediu foarte călduros. Așa se face că printre rețetele de vară se numără și acest sortiment delicios de ciorbă care este delicioasă și ușor de preparat.
În aceeași ordine de idei, ingredientul principal al acestei rețete simple, dovleceii, sunt deosebit de buni vara, datorită sezonului lor de creștere de vârf. Vremea caldă și zilele mai lungi ale verii oferă condițiile ideala pentru ca dovleceii să se dezvolte, rezultând legume proaspete și mai fragede.
Vara poți mânca supe sau ciorbe ușoare și proaspete, iar iarna fierbinți și picante. Așadar, o rețetă delicioasă pentru perioada sezonului cald este ciorba de dovlecei, un preparat delicios și extrem de răcoros pe vreme de caniculă.
Această ciorbă de vară cu dovlecei este una din cele mai consumate ciorbe, și este o rețetă foarte gustoasă și foarte ușor de făcut. Poți adăuga orice legumă de sezon și vei avea o masă delicioasă și extrem de răcoritoare.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 2-3 dovlecei cruzi; 1 ceapă; 1-2 morcovi; 1 ardei gras roșu; 1 ardei galben; 2-3 roșii mari; 500 ml borș; 2 litri de apă; frunze de pătrunjel; frunze de leuștean; sare; piper.
Mod de preparare
Primul pas sunt legumele, așa că apucă-te și spală bine dovleceii, ulterior va trebui să-i tai în bucățele mici. După, curăță morcovii și tot așa, taie-i în bucățele mici.
Nu uita de ceapă, și ea va trebui tocată ceva mai mărunt, iar ardeii, după ce îi speli, fă la fel ca și cu morcovii și dovleceii. Până să le pui în apă, opărește și roșiile bine și curăță-le de coajă și taie-le în bucăți mici.
În timp ce pui la fiert oala cu apă, pune și o tigaie cu puțin ulei pe care-l lași să se încingă, apoi pune ceapa să se călească puțin, ulterior adaugă morcovii și ardeii, și lasă-le la călit vreo 3 minute.
După asta, adaugă roșiile și dovleceii, și după alte 3 minute, scoate-le din tigăi și varsă totul în oala cu apa care a dat deja în clocot. Acum va trebui să ai răbdare vreo 15 minute, timp în care toate ingredientele fierb.
În acest timp, poți să te apuci și să fierbi borșul, nu mult, cam 10 minute, și apoi îl adaugi în oala cu legumele date în clocot. Mai lași pe foc aproximativ 10 minute, după care adaugi ceva verdeață, leușteanul și pătrunjelul, tocate mărunt și gata. Ciorba se va servi călduță, și poți adăuga și puțină smântână. Aceste ciorbe de vară după ce se vor răci, se vor putea consuma la fel de bine.