Coronavirus

Ce spun experții medicali: Cât va dura până să avem un vaccin anti-COVID-19

Publicat: 01 apr. 2020

Termenul vehiculat pentru un vaccin împotriva COVID-19 este de 18 luni, apreciază medicii din domeniul medical, informează CNN.

Un an și jumătate poate părea un interval mare de timp, însă în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin acest termen este insignifiant, informează CNN, care citează mai mulți cercetători și medici.

Practic, aceasta este fereastra oferită de administrația Trump pentru dezvoltarea unui vaccin în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, in contextul în care unii experți spun că termenul este prea scurt și ar putea avea un preț asupra sănătății oamenilor.

Termenul de 18 luni a început să fie vehiculat după ce președintele american Donald Trump a spus într-o întâlnire televizată, alături de șefii companiilor farmaceutice, că „un vaccin ar putea fi gata în trei-patru luni”. Doctorul Antohy Fauci, care conduce Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, l-a contrazis pe președinte, spunând că ar fi vorba mai degrabă de 12-18 luni. Cu toate acestea, experții și oamenii de știință implicați în dezvoltarea vaccinurilor sunt sceptici în privința acestui termen.
Adauga un comentariu