Local

Ce spun studenții israelieni, care studiază la UMF Iași, despre războiul israeliano-palestinian: „Rudele mele cumpără multe alimente, în special pâine” – FOTO

Publicat: 12 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spun studenții israelieni care studiază la UMF Iași despre războiul israeliano-palestinian Rudele mele cumpără multe alimente în special pâine - FOTO
La UMF Iași sunt înscriși un număr mare de studenți israelieni

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași sunt înscriși numeroși studenți israelieni. Având în vedere războiul care a izbucnit, mulți dintre ei sunt îngrijorați pentru familiile pe care le au acasă

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat, sâmbătă, 7 octombrie 2023, un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii luând cu asalt comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, unde au ucis rezidenți și au luat ostatici.

Un număr de 449 de studenți israelieni studiază la UMF Iași

 poză cu studenții israelieni de la UMF Iași
Omar este de origine din orașul Karmiel, ce se află la o distanță de 197 de kilometri de Fâșia Gaza

În topul țărilor de proveniență a studenților de la UMF Iași este Franța, cu un număr de 841 de studenți, urmată de Israel, cu un număr de 449 de tineri.

Având în vedere situația tragică, studenții israelieni nu vor să vorbească despre acest subiect. Reporterii BZI au reușit să ia legătura cu Omar, student în primul an la Facultatea de Medicină Dentară în cadrul UMF Iași, care este de origine din orașul Karmiel, ce se află la o distanță de 197 de kilometri de Fâșia Gaza, de unde pleacă cele mai multe atacuri.

Omar spune că părinții lui se află într-o zonă sigură, însă își pregătesc multe provizii, alimente, în caz de un atac. Vorbește cu rudele sale zilnic și este la curent cu știrile.

„Părinții mei sunt într-o zonă sigură, dar, cu toate acestea, tot sunt îngrijorat pentru ei. Am auzit că așa, deodată, a început războiul în sudul țării și toți oamenii sunt foarte speriați. Rudele mele cumpără multe alimente, în special pâine, în cazul în care ajunge războiul și în alte zone să fie pregătiți și să nu ducă lipsă de alimente. Părinții mei nu sunt foarte speriați, vorbesc cu ei zilnic, dar se pregătesc în caz de orice, ei sunt departe de război”, spune Omar.

Studenții israelieni vorbesc zilnic cu rudele lor

 o poză cu studenții israelieni de la UMF Iași
Acesta declară faptul că este tragic ce se întâmplă în vestul țării

Mohamed este student în primul an la Facultatea de Medicină Dentară în cadrul UMF Iași, familia lui este în siguranță în Israel, iar din acest motiv nu este îngrijorat. Însă declară faptul că este tragic ce se întâmplă în vestul țării.

„Noi vorbim cu familiile noastre, dar războiul nu este în orașul nostru. Totul se întâmplă în vestul țării și noi nu suntem de acolo, așa că nu ne facem griji pentru apropiați. Este ceva tragic ce se întâmplă acolo, dar nu avem puterea de a schimba ceva. Vorbesc zilnic cu părinții mei și sunt la curent cu tot ce se întâmplă”, spune studentul israelian, Mohamed.

Adauga un comentariu