International

Ce spune Angela Merkel după explozia de cazuri de COVID-19. „Situația este amenințătoare”

Publicat: 27 oct. 2020
Angela Merkel după explozia de cazuri de COVID-19
Cancelarul german Angela Merkel este îngrijorată că Germania este pe punctul de a pierde controlul asupra luptei cu noul coronavirus

Angela Merkel a luat atitudine după explozia de cazuri de COVID-19 în Germania, avertizând că „situația este amenințătoare”. Totodată, cancelarul german a atras atenția că următoarelel luni vor fi extrem de dure și se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Germania este pe punctul de a pierde controlul asupra luptei cu noul coronavirus. Ea le-a spus colegilor de partid că „situația este amenințătoare și fiecare zi contează”, potrivit The Guardian. Ea a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania – 8.685 în ultimele 24 de ore.

„Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, scrie și cotidianul Bild.

Angela Merkel trage un semnal de alarmă după explozia de cazuri de COVID-19

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de îmbolnăviri.

Bild a relatat că, deşi Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea „lockdown”, ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat „cu metode simple”.

Potrivit datelor prezentate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 437.866. Douăzeci şi patru de oameni au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifra totală de la începerea pandemiei fiind de 10.056.

Noi restricții în Germania

Odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri, în Germania au fost impuse noi restricții. Una dintre măsuri presupune ca numărul participanţilor la evenimente private să fie limitat în regiunile care înregistrează peste 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. Totodată, în aceste regiuni, portul măştii va fi obligatoriu peste tot unde oamenii sunt apropiaţi unii de ceilalţi mai mult timp.

De asemenea, s-a decis ca adunările să fie limitate la 25 de persoane în instituţiile publice şi la 15 în sălile private. Dacă pragul de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşit, vor fi impuse reguli şi mai severe. Astfel, limitarea reuniunilor private se va face la maxim 10 persoane din două familii, iar restaurantele vor fi închise la ora 23.00.

Așadar, reacția cancelarului german Angela Merkel după explozia de cazuri de COVID-19 este pe deplin justificată.

Adauga un comentariu