Coronavirus

Angela Merkel anunță noi restricții în Germania: „Trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială“

Publicat: 15 oct. 2020
Angela Merkel cu mască
Cancelarul Angela Merkel anunță că Germania va introduce noi restricții

Cancelarul Angela Merkel anunță că Germania va introduce noi restricții pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Una dintre măsuri presupune ca numărul participanţilor la evenimente private să fie limitat în regiunile care înregistrează peste 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, portul măştii va fi obligatoriu peste tot unde oamenii sunt apropiaţi unii de ceilalţi mai mult timp.

De asemenea, s-a decis ca adunările să fie limitate la 25 de persoane în instituţiile publice şi la 15 în sălile private.

„Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa această pandemie. Putem vedea că rata de contaminare creşte şi că în anumite regiuni este foarte ridicată. Este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială“, a declarat Angela Merkel.

Restricții noi în Germania

Dacă pragul de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşit, vor fi impuse reguli şi mai severe, ca limitarea reuniunilor private la maxim 10 persoane din două familii şi închiderea restaurantelor la orele 23.00.

Guvernul federal şi landurile, care sunt responsabile de politicile de sănătate, au petrecut miercuri opt ore pentru a elabora aceste reguli care încearcă să unifice situaţii extrem de disparate, consecinţă a federalismului.

Germania a înregistrat miercuri 5.000 de noi contaminări cu coronavirusul în 24 de ore, un nivel nemaiatins de la măsurile de restricţie din primăvară.

Angela Merkel despre al doilea val de coronavirus

Angela Merkel consideră că Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia înainte celui de-al doilea val de coronavirus. Cancelarul german a afrmat că al doilea val de coronavirus în Europa este deosebit de „grav”. În aceste condiții, blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia din prima parte a acestui an.

Trebuie să arătăm că ne-am învăţat lecţia, le-a spus cancelarul german reprezentanţilor din Comitetul Regiunilor prin videoconferinţă. Angela Merkel s-a referit la restricţiile dure care au afectat grav PIB-ul Uniunii Europene.

Trebuie să le cerem oamenilor din Europa să fie atenţi, să respecte regulile, să păstreze distanţa, să-şi acopere gura şi nasul şi să facă tot ce pot pentru a izola virusul, menţinând în acelaşi timp activitatea economică”, a adăugat ea.

Restricții și în Cehia

Cehia introduce noi restricții pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19. Începând de miercuri, 14 octombrie, se închid restaurantele și barurile din toată țara. S-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele, iar consumul de alcool în locuri publice va fi interzis.

Începând de luni, 12 octombrie, maximum 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. Şcolile şi facultăţile fac cursuri online.

Guvernul ceh este criticat pentru măsurile haotice luate până acum și care nu au reușit să țină situația sub control. În ultimele două luni numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut puternic.

Potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, țara are cea mai mare rată de infectare din UE, din ultima perioadă: 398 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat că a propus ca la Roma să fie redus programul de funcţionare a barurilor şi restaurantelor pentru a se reduce riscul de infectare a populaţiei. De asemenea, se are în vedere interzicerea petrecerilor private la care participă atât copii cât şi adulţi,

Adauga un comentariu