Actualitate

Ce spune jurnalistul H.D.Hartmann despre situația centralei de la Zaporojie: „S-a declanșat o isterie din cauza unui neadevăr” – VIDEO

Publicat: 12 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune jurnalistul H.D.Hartmann despre situația centralei de la Zaporojie S-a declanșat o isterie din cauza unui neadevăr - VIDEO
H.D. Hartmann a fost invitat în noua emisiune-dialog BZI LIVE

Astăzi, 12 august 2022, jurnalistul H.D.Hartmann a revenit la BZI LIVE. Analistul politic a discutat despre unul dintre cele mai mediatizate subiecte în această perioadă, și anume situația de la cea mai mare centrală nucleară din Europa și anume Zaporojie, din Ucraina.

H.D.Hartmann a menționat că informațiile sunt false și totul a pornit după ce președintelui Volodimir Zelenski i s-au cerut dovezi în ceea ce privește o contraofensivă.

H.D.Hartamnn, despre situația centralei de la Zaporojie

Profilerul H.D.Hartmann a precizat vineri, 12 august 2022, într-o nouă ediție BZI LIVE faptul că în urma cu două luni se transmite informația precum că armata rusă a ocupat centrala de la Zaporojie. Acum, în mass media apar știri că centrala nucleară este bombardată din nou. Însă, rușii au demonstrat că și-au atacat proprii soldați, ci pur și simplu este o propagandă ucraineană. Totul vine la scurt timp după ce Volodimir Zelenski și soția sa au fost protagoniștii unei ședințe foto pentru revista Vogue.

„Acum o săptămână a început un fel de isterie, că ruşii bombardează centrală nucleară. Am văzut informaţii că cele 8 reactoare nucleare au fost ocupate de ruşi. Dar cum au ocupat acum 2 luni şi au plecat. Şi acum ce-au făcut? S-au autobombardat? Acum două luni ruşii au ocupat centrala şi sunt şi astăzi acolo. Cum să-şi bombardeze proprii soldaţi. Nimeni nu ar lua o centrală nucleară să o distrugă, ci au pus mâna pe ea pentru a lua curentul produs de ea. De la Zaporojie au pus mâna pe 30 la sută din energia Ucrainei. Era doar o strategie pentru a lăsa ucrainenii fără curent electric. Acum începe isteria că iar este bombardată. Nu este adevărat. N-are nicio logică. Puterile occidentale şi SUA au început să-l întrebe pe Zelenski unde este contraofensivă? Au fost trimise 24 de HIMARS-uri în Ucraina de SUA. Alea sunt rachete cu rază mare, un singur HIMARS dacă pică în mâna iranienilor, Israelul se află sub ameninţare de moarte. Zelenski a sărit cu gura. Dar a mai apărut un lucru. Acest raport este semnalul dat de europeni, că au primit miliarde în ajutor financiar şi arme. În august se zicea că va fi contraofensivă de 1 milion de oameni. Semnalele au venit după pictorialul din Vogue. Serviciile secrete din America nu mai au încredere în Zelenski”, a transmis H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE.

Jurnalistul H.D.Hartmann: „Germania a început să ceară contabilitatea”

Vă aducem aminte că Uniunea Europeană a trimis ajutor atât financiar, cât și armamanet Ucrainei în valoare de miliarde de euro. Însă, în lipsa contraofensivei din luna august promisă de liderul de la Kiev, occidentalii au început să ceară dovezi. Astfel, Germania a blocat 8 din cele 9 miliarde de euro promis Ucrainei până când sumele de bani sunt justificate. Mai mult decât atât, analistul politic susține că cifrele arată că Ucraina nu mai are resurse pentru a continua acest război și acum Zelenski inventează scenarii pentru a divaga atenția publică.

„Al treilea element important a fost faptul că nemţii au blocat 8 miliarde din cele 9 ajutor promis de UE Ucrainei. În acel moment, nemţii au început să ceară contabilitate. Zelenski a făcut un scandal cu Germania. Atunci el a trebuit să inventeze ceva şi a venit cu centrala. Dar ruşii au fost deştepţi şi au cerut întâlnirea Consiliului de Securitate şi au demonstrat că nu sunt ei. Reactorul nuclear explodează doar dacă îl pierzi din interior sau din exterior cu o bombă. Închiderea unui reactor are loc la 10 secunde după ce sistemul lui se prăbuşeşte. Reactorul se închide tehnic, dar tehnologic el se încălzeşte. Fiziunea nucleară are loc şi atunci îţi trebuie apă permanent să răceşti reactorul. Asta bombardează de fapt băieţii din Ucraina. Zelenski are nevoie de acest scandal că lumea a început să ceară dovezi. Cifrele sunt năucitoare, mii de soldați morți, distrugerea a 8000 de piese de artilerie, 14.000 de unităţi de transport trupe şi muniţie. Dacă aşa este, asta înseamnă că armata ucraineană a fost învinsă şi nu mai există resurse de contraofensivă pe Herson. Mergând pe propagandă a zis că ia Herson şi apoi va lua Crimeea”, a mai spus analistul politic, în exclusivitate la BZI LIVE.

În altă ordine de idei, jurnalistul a transmis că este foarte important ca Zelenski să înțeleagă că este o diferență între a învinge și a umili Rusia. În cazul în care Volodimir Zelenski va decide să-l umilească pe Vladimir Putin, acesta va recurge la măsuri alternative, și anume nucleare.

„Una e să învingi Rusia şi alta e să o umileşti. E foarte important de înţeles noţiunea de politică. Când Japonia s-a predat necondiţionat la închiderea Celui De-al Doilea Război, umilită nu a fost când a semnat. SUA i-a umilit pe japonezi când au dat cele 2 bombe nucleare. Când spui că vrei să iei Crimeea, vrei să spui că umileşti Rusia. În secunda 2 va apărea butonul nuclear pe butonul lui Putin. Dacă Ucraina va reuşi să ia Crimeea, deşi este un vis ireal, un coşmar, Rusia va adopta măsuri alternative care sunt doar nucleare. Atrag atenţia pe analiza politică pentru că ce spune Zelenski este doar un vis, el trăieşte într-o lume ireală. În istorie când ai umilit un trib, o familie regală, un lider, o naţiune, o republică, un regat, ai avut reacţie şi mai dură. Războiul din Ucraina i-a schimbat statuia lui Putin. Sunt de acord să-l înfrângi sunt de acord, dar ca să-l umileşti că tu eşti un actor şi trimiţi tineri la moarte, foloseşti şcolile, spitalele şi gradinitatile să moară civilii tăi. Putin va face din el groapa radioactivă din Europa”, a conchis profilerul.

În cadrul aceleași emisiuni BZI LIVE, H.D.Hartmann a discutat și despre situația tensionată creată de SUA între China și Taiwan.

Astfel, H.D. Hartmann despre situația de la centrala nucleară Zaporojie susține că în cazul în care unul dintre reactoare va exploda, norul static va acoperi partea de sud a Ucrainei, Republicii Moldova, României şi Bulgariei. Un accident nuclear ar putea provoca un nor radioactiv de 10 ori mai puternic decât cel de la Cernobîl.

Adauga un comentariu