Coronavirus

Ce spune medicul Horaţiu Moldovan despre decesele din cauza Covid

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune medicul Horaţiu Moldovan despre decesele din cauza Covid
Prof. dr. Horațiu Moldovan, secretarul de stat în MAI

Medicul Horaţiu Moldovan, a declarat că foarte multe dintre decesele anunţate în rândul pacienţilor cu Covid-19 nu sunt cauzate de infecţia cu noul coronavirus.

Moldovan: 80% dintre decedații raportați infectați cu COVID-19 ar fi murit oricum. 818 persoane cu coronavirus au murit în România.
Potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătăţii, acele persoane aveau comorbidități și ar fi murit oricum, iar virusul nu le-a grăbit cu nimic sfârşitul.

„Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal…

Fenomenul morții este un fenomen complex din punct de vedere medical. E o întreagă știință care se ocupă de chestia asta, se numește tanatologie. În momentul trecerii în neființă sau, mă rog, la instalarea suferinței terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații – se infectează, își pierde imunitatea și până la urmă, într-o epidemie de covid, ia și covid.

Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 și ceva de ani, și așa mai departe”, a afirmat Horațiu Moldovan.

Secretarul de stat spune că incidența acestor pacienți este importantă.

Adauga un comentariu