Actualitate

Ce spune președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre mâncarea din spitale: „Este un lucru pe care trebuie să-l rezolve Guvernul” – VIDEO

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Președintele Partidului Social Democrat a avut astăzi, 30 martie 2022, o conferință de presă. Șeful Camerei Deputaților a transmis faptul că ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, este angajat în a găsi soluții pentru sistemul medical și mai ales pentru creșterea normei de hrană pentru pacienții din România. De asemenea, Marcel Ciolacu despre mâncarea din spitale afirmă că este un lucru care trebuie rezolvat numaidecât.

Reamintim faptul că dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a transmis faptul că norma de hrană pentru bolnavi este de 11 lei, din care trebuie asigurate 3 mese pe zi.

Marcel Ciolacu, despre mâncarea din spitale: ”Nu este un moft”

Având în vedere faptul că subiectul hranei din spitalele românești este din nou dezbătut, președintele PSD a menționat că nu este un moft, iar problema va fi rezolvată de membrii Guvernului Ciucă.

„Am vorbit cu dl ministru Rafila și va veni să prezinte și ministrului de Finanțe și premierului, iar săptămâna viitoare să rezolve această problemă, pentru că o impune piața. Nu este un moft. Este un lucru pe care trebuie să-l rezolve Guvernul”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj membrilor Partidului Național Liberal

În continuarea declarației sale, șeful social-democraților a menționat că este de acord cu voucherele în valoare de 50 de euro care vor fi acordate tuturor cetățenilor români care venituri mici. De asemenea, Marcel Ciolacu a transmis că acestea pot fi acoperite din fonduri europene.

În altă ordine de idei, Ciolacu a ținut să adauge că în momentul de față există un fond de 700 de milioane de euro, sumă care pot fi atrasă din exercițiul financiar trecut și astfel statul român s-ar asigura că nu se vor pierde și alte fonduri.

”Ne-am încadra cu aceste vouchere de 50 de euro la două luni pentru persoanele cu venituri mici. Le acoperim cu fonduri europene, având un pachet de 700 de milioane de euro pe zona socială, este un pachet susținut de Comisia Europeană. Fără să deranjez pe nimeni, în PNL sau în coaliție există un mecanism. Una este să venim cu o sumă de cheltuit din bugetul de stat, alta este să vi cu un grant susținut de Uniunea Europeană. Noi venim cu o măsură precisă, care aduce beneficii inclusiv în zona de inflație”, a menționat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea revizuirea Planului Național de Redresare și Reziliență

Având în vedere faptul că România se apropie de termenul limită și astfel ar putea rata țintele Planului Național de Redresare și Reziliență, liderul, Marcel Ciolacu cere renegocierea de urgență a acestuia. Președintele PSD afirmă că este necesară regândirea distribuției banilor prin PNRR în contextul în care operațiunea militară din Ucraina va produce o criză alimentară, iar cetățenii o vor resimți din plin.

„O deblocare a tuturor șantierelor din România, indiferent că vorbim de șantiere din bani privați sau lucrări publice. Toate aceste jaloane vor fi îndeplinite, am discutat cu premierul. Nu va fi o problemă de blocaj a PNRR din cauza jaloanelor. Sunt niște discuții pe unele jaloane. Am văzut opoziția statului francez cu privire la cloud-ul guvernamental. Haideți să nu fim prizonieri ai șanțului nostru. Lucrurile se schimbă odată cu provocarea războiului din Ucraina. Niciun euro nu este alocat pe zonă de agricultură în PNRR. Niciun leu nu este alocat pentru Portul Constanța. Din cauza statului român nu se va bloca pe PNRR, dacă vrem să rămânem fixi pe un șanț care nu mai este actual eu nu sunt de acord”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre decuplarea Europei de Rusia: „Nu putem sta la mâna unui dictator”

Un alt subiect dezbătut este cel al gazului din Rusia. Președintele Camerei Deputaților a ținut să explice că România pregătește în momentul de față un pachet de legi pentru a debuta exploatarea gazelor din Marea Neagră. Motivul care stă la baza acestei decizii este că Europa trebuie să se decuplează de Rusia.

”Vedem o decuplare a Europei de Rusia, vedem care sunt costurile și nu putem sta la mâna unui dictator, care atacă state suverane. ”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că România nu este expusă la o criză alimentară

În încheiere, Marcel Ciolacu le-a transmis un mesaj tuturor românilor prin care dorește să îi liniștească în ceea ce privește criza alimentară. Reamintim faptul că Statele Unite ale Americii și Franța au mențonat că o criză alimentară va fi generată de o criză în domeniul agricol la nivel mondial. De asemenea, președintele PSD susține că România nu va fi expusă la această criză.

„Suntem unul dintre cele mai puține state expuse la o criză alimentară”, a punctat liderul social-democrat.

Din subiectele abordate de președintele PSD, Marcel Ciolacu despre mâncarea din spitale a spus că se caută soluții de membrii Guvernului Ciucă.

Adauga un comentariu