Eveniment-Social

Ce spune rectorul Universității „Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Liviu-George Maha, despre noua echipă managerială: „Să nu uităm că unii colegi au ocupat funcții de conducere pe mandatele domnului Tudorel Toader” – FOTO

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ce spune rectorul Universității Cuza din Iași prof. univ. dr. Liviu-George Maha despre noua echipă managerială Să nu uităm că unii colegi au ocupat funcții de conducere pe mandatele domnului Tudorel Toader - FOTO
Rectorul Universității „Cuza” din Iași, Liviu-George Maha, vorbește despre noua echipă managerială

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Liviu-George Maha, vorbește despre alegerea sa în privința echipei manageriale

Luni, 15 aprilie 2024, a fost o zi importantă pentru Senatul UAIC, fiind prezentați cei șapte noi prorectori. Pe lista actuală nu se regăsește niciunul dintre cei anteriori.

Liviu-George Maha, despre noua echipă managerială

Luni, 15 aprilie 2024, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Liviu-George Maha, a prezentat echipa de prorectori pentru mandatul 2024-2029. Prorectoratele au fost reorganizate, a fost înființat unul nou, iar pe lista actuală de prorectori nu se regăsește niciunul dintre cei anteriori.

Prof. univ. dr. Liviu-George Maha declară faptul că nu a promis funcții înainte de alegerile academice și a decis componența noii echipe manageriale în funcție de competențe.

„Eu am spus de multe ori că nu am discutat despre nicio echipă managerială și nu am promis funcții înainte de alegeri. După finalizarea alegerilor, abia în acel moment am discutat cu colegii, iar viziunea mea de echipă a rămas aceeași. Să fie vorba de oameni competenți pe domeniilor lor, oameni care au confirmat de-a lungul timpului, oameni care pot face parte dintr-o echipă, oameni care au disponibilitate de a coopera, de a pune umărul la atingerea obiectivelor asumate și oameni care au confirmat aceste lucruri. Unii au ocupat poziții de conducere, iar asta, într-un fel, arată disponibilitatea lor de implicare instituțională.

Să nu uităm că unii colegi au ocupat funcții de conducere pe mandatele domnului rector Tudorel Toader, dar în același timp au fost implicați și înainte. Eu nu personalizez o relație, eu îmi propun și văd rectorul ca un lider de echipă, dar unde fiecare loc își găsește locul în funcție de competență, de rezultatele anterioare. Pentru mine, mesajul meu a fost în general unul de unitate, nu am vrut să spună cineva după că eu schimb cu totul oamenii care participă la mecanismele de decizie. Echipa arată că am avut această deschidere”, declară prof. univ. dr. Liviu-George Maha, rectorul UAIC.

Urmează să fie demarat procesul de selecție a viitorilor decani

Întrebat de reporterii BZI dacă a fost contactat de fostul rector al UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, prof. univ. dr. Liviu-George Maha a declarat că nu.

„Nu am fost contact de către prof. univ. dr. Tudorel Toader după încheierea alegerilor academice. Nu știu de ce, a fost decizia dumnealui. Eu îi voi transmite o invitație la activitățile din cadrul Consorțiului, unde avem invitați din diferite universități. Voi transmite invitații către toți foștii rectori și prorectorilor din echipa care și-a încheiat acum mandatul, pentru că relațiile lor cu colegii de la universitățile care participă la Consorțiu au fost îndelungate și atunci sunt bineveniți”, adaugă prof. univ. dr. Liviu-George Maha, rectorul UAIC.

UAIC se pregătește să-și definitiveze echipa de management pentru mandatul 2024-2029. În data de 15 mai 2024, va demara procesul de selecție a viitorilor decani.

„Concursul pentru noii decani începe pe 15 mai, iar pe 30 mai este ședința Senatului de validare a rezultatelor. Pe parcursul acestei perioade sunt procedurile respective”, mai spune prof. univ. dr. Liviu-George Maha, rectorul UAIC.

Comentarii
  • Sa nu uitam? Nimeni nu si-a propus asa ceva. Suna de parca aceste persoane se reabiliteaza prin noul statut. Dar deja s-a remarcat faptul ca toate aceste persoane au fost apropiate lui TT. Lumea se mira ca nu e niciunul care sa nu fi fost in cercul lui TT. Atat si nimic mai mult. Deocamdata dl. Rector este colegul colegilor fin cercul lui TT. Sa vedem daca extinde aria.

Adauga un comentariu