Prima pagină » Cultural » Ce spune sociologul Gelu Duminică, după ce Babasha a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay: “Bre, asta e România…”

Ce spune sociologul Gelu Duminică, după ce Babasha a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay: “Bre, asta e România…”

14 iun. 2024, 09:26, 7 ,
BZI.ro, în Cultural

Sociologul Gelu Duminică a reacționat miercuri seară, după ce cântărețul de manele Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay de la București.

Gelu Duminică, după ce Babasha a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay

El a sugerat că cei care au avut o reacție negativă la prezența tânărului pe scenă sunt ipocriți.

„O ‘manea’ interpretată de un tânăr care a cântat alături de solistul Coldplay a fost huiduită intens de o parte din publicul stadionului timp de câteva minute.

Bineînțeles, după eveniment cei care au huiduit se duc să mănânce o saorma cu de toate și să bea o bere la Hanul Drumețului”, a scris Gelu Duminică pe Facebook.

„Bre, asta e România în toată splendoarea ei!”, a apreciat Duminică.

Cum au reacţionat Adrian Despot şi Loredana

Din cauza alegerii muzicale, tânărul a fost huiduit de cei 50.000 de oameni din public. La scurt timp după incident, Adrian Despot a publicat pe contul său de socializare un mesaj de apreciere pentru cântărețul care a continuat să cânte câteva minute, în ciuda faptului că mulțimea dorea să coboare de pe scenă.

„Cât despre Babasha, bravo, dude! Să cânți cum ai făcut-o, în fața unui stadion care te huiduie, it’s so fckn rock’n roll încât n-are cum să nu fie bine. Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”, a scris solistul trupei „Viţa de Vie”, Adrian Despot, pe Facebook.

O altă susținătoare a momentului de pe scena de la Arena Națională este Loredana Groza. În cadrul Observatorului de la Antena 1, artista și-a exprimat opinia despre ce s-a întâmplat cu Babasha la concertul Coldplay, afirmând că inițiativa de a include o manea în spectacol i s-a părut o idee curajoasă, care a avut ca scop acceptarea genului muzical interpretat de tânărul de 22 de ani.

„Mi s-a parut o idee foarte curajoasă şi foarte frumoasă, pentru că este vorba despre acceptare, despre includere, despre a recunoaşte că fiecare artist, fiecare gen muzica, trebuie respectate”, a spus Loredana, în cadrul „Observator” de la Antena 1.

Ce a spus Mircea Badea despre momentul lui Babasha

Și Mircea Badea a comentat pe pagina sa de Facebook despre incidentul huiduielilor, subliniind că reacția românilor la concertul Coldplay a reflectat o lipsă masivă de toleranță și o opoziție față de includerea unor elemente culturale diverse. De asemenea, jurnalistul a menționat că intenția lui Chris Martin și a trupei sale a fost să includă diverse elemente interesante specifice genului muzical interpretat de Babasha.

„Iar acest lucru e trist, pentru că Chris Martin și trupa sa au vrut să cuprindă în show-ul lor un element cultural pe care ei l-au observat că e predominant la noi în țară și în care care poți descoperi elemente interesante dacă nu rămâi blocat în bulă. De altfel, asta și fac peste tot pe unde se duc: promovează diversitatea culturală și inserează în concertele lor tradițiile, arta sau muzica locală. Indiferent că ne place sau nu, manelele reprezintă un gen de muzică extrem de popular în România. Și cred că nu trebuie blamat, ci mai mult ar trebui înțeles. Doar așa putem să reducem polarizarea socială din jurul lor”, a fost mesajul lui Mircea Badea pe care l-a scris pe contul său de socializare.

Sociologul Gelu Duminică a sugerat că cei care au avut o reacție negativă asupra actului artistic susținut de Babasha, la concertul Coldplay, sunt ipocriți.

Comentarii
 • badea Vasile

  bre cioara la cioara nu isi scoate ochii …

 • de fapt, ce spune acest tzigan? spune ca, pentru ca sa nu existe discriminare, spectatorii erau obligati sa asculte manelele cantate de un alt tzigan, desi ei, spectatorii, platisera sa asculte un cu totul alt gen de muzica.

 • Suntem un popor ce promovam panaramele si manelistii cu baehaiala lor.

 • radio erevan

  Da de tiganii din Timisoara , aia cu imobiliarele , nu zice ca sant discriminati , , ,

 • @Nana, nu generaliza. Nu suntem si nu promovam.
  Treaba e ca undeva, in bibilica unor grasi care au mai mult in buzunar decat in cap, s-a instalat ideea ca manelele vand. Si asta dau la popor. Dar noi nu suntem obligati sa ascultam ce ne dau ei.

 • Bai sociologii si cantaciosii lui peste! din moment cumperi bilet pentru un anumit gen de muzica si te trezesti cu behaieli, ce aplauze doriti? nu mai faceti pe lupii moralisti.

 • Pe vremuri când cumpărai o carte bună, ea venea la pachet cu o maculatură. Așa și cu concertele din ziua de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024