Stiri si curiozitati

Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate pentru cezariană? Lista cu tot ce ai nevoie

Publicat: 28 iun. 2022
Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate pentru cezariană Lista cu tot ce ai nevoie
Pe lista obiectelor și produselor pentru alăptare se află sutien pentru alăptare, cremă cu lanolină, pompă de sân, tampoane pentru îngrijirea sânilor.

Bagajul de maternitate pentru cezariană trebuie să conțină o multitudine de lucruri esențiale, atât pentru copil, cât și pentru proaspăta mămică. Iată ce trebuie să conțină acesta și când trebuie să îl pregătești.

Bagajul pentru maternitate trebuie să fie pregătit încă din luna a șaptea, pentru ca mamei și copilului să nu îi lipsească nimic. Acesta trebuie să conțină obiecte necesare mamei, lucruri necesare bebelușului, acte și alte obiecte care, considerăm noi, ți-ar putea fi utile. Asigură-te că pregătești bagajul din timp, pentru ca nașterea prin cezariană (sau nu) să nu te prindă nepregătită.

o femeie însărcinată care pregătește lista pentru bagajul de maternitate
Bagajul pentru maternitate trebuie să fie pregătit încă din luna a șaptea, pentru ca mamei și copilului să nu îi lipsească nimic.

Lucruri esențiale pentru bagajul de maternitate pentru cezariană

În rândurile care urmează, ți-am pregătit lista completă cu toate lucrurile pe care trebuie să le ai la tine atunci când se naște copilul. Acestea includ haine, obiecte de igienă, dar și acte (foarte important!).

Obiecte necesare mamei

Proaspăta mămică are nevoie de obiecte de îngrijire, de haine, dar și de accesorii pentru alăptare. În categoria obiectelor și produselor de îngrijire personală intră șervețelele umede și uscate, hârtie igienică, hârtie pentru protecția vasului de toaletă, săpun, gel de duș, șampon, periuță și pastă de dinți, deodorant, prosop, elastic de păr, vată, pieptene, perie, cremă de față, cremă de corp, tampoane absorbante (aproximativ 3 pachete), supozitoare cu glicerină (utile pentru reglarea tranzitului intestinal).

De asemenea, bagajul mai trebuie să conțină pijama, halat, papuci, șosete, lenjerie intimă, haine lejere și haine pentru ieșirea din spital.

Pe lista obiectelor și produselor pentru alăptare se află sutien pentru alăptare, cremă cu lanolină, pompă de sân, tampoane pentru îngrijirea sânilor.

Lucruri de care are nevoie bebelușul

Bebelușul are nevoie de obiecte de igienă, precum: scutece, șervețele umede pentru copii, ser fiziologic, aleze (bucată de pânză care se aşterne peste cearşaf sub copilul mic), forfecuță de unghii, prosoape și cremă pentru eritem fesier.

Mai mult, bebelușul are nevoie și de haine: body-uri, bluze de corp, pantaloni, căciuliță.

Pentru hrănirea celui mic ai nevoie de: biberoane, tetine și formulă de lapte praf (dacă nu există posibilitatea alăptării la sân).

Acte pe care trebuie să le incluzi în bagajul de maternitate pentru cezariană

Printre actele pe care trebuie să le ai la tine se numără: buletinul, adeverința de salariat, detaliile asigurării tale de sănătate, cardul de sănătate, dosarul cu toate investigațiile medicale, analizele și ecografiile realizate pe parcursul sarcinii, caiet de gravidă (în cazul în care ai avut unul). Pentru declararea copilului sunt necesare buletinul ambilor părinți (original și copie), certificatele de naștere ale ambilor părinți (original și copie) și certificat de căsătorie (original și copie).

Alte obiecte care ți-ar putea fi utile

Chiar dacă, atunci când te pregătești de naștere, nu te gândești și la divertisment, ai nevoie de câteva lucruri, care ar putea face trecerea timpului mai lină. Astfel, poți pune în bagajul de maternitate pentru operația de cezariană și o tabletă, căști, o carte, reviste și o baterie externă.

Pentru relaxare, poți adăuga și o sticluță cu ulei de lavandă, spray cu apă termală și mici gustări pe care le adori.

o femeie însărcinată pe patul de spital
Pentru relaxare, poți adăuga și o sticluță cu ulei de lavandă, spray cu apă termală și mici gustări pe care le adori.Adauga un comentariu