Diverse

Ce trebuie sa faci daca vrei sa pui verdeturi pentru iarna la congelator – Greselile pe care le fac majoritatea gospodinelor

Publicat: 02 iul. 2020
2

Potrivit unor studii, verdeata poate fi pastrata cu incredere la congelator, mai ales ca nu isi pierde foarte mult din calitatile sale. Mai exact, spre exemplu, mararul si patrunjelul ar pierde prin congelare doar aproximativ 15 – 20% din proprietati. Totusi, trebuie precizat faptul ca verdeata la congelator nu trebuie pastratata mai mult de cateva luni.

Multe gospodine au obiceiul sa puna verdeata la congelator, insa procedeul de a o depozita in pungute este total gresit, spun nutritionistii.  Pentru o pastrare excelenta, daca vreti sa puneti verdeata la congelator trebuie sa stiti ca cea mai buna metoda este congelarea in cutii de plastic. Atentie sa se inchida bine capacul!
Frunzele de patrunjel, de telina, leusteanul si mararul se pastreaza foarte bine la congelator! Asa ca nu este de mirare ca majoritatea gospodinelor isi fac provizii cu cat mai multe verdeturi!

Iata mai jos cateva reguli pentru a depozita corect frunzele de patrunjel, telina, marar sau leustean timp de trei sau patru luni de zile in congelator:
– verdeata pe care o o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata, spalata bine sub jet de apa;
– pentru a fi sigura ca funzele sunt bine uscate, ideal este sa stergeti plantele cu proasoape de bucatarie din hartie;
– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se inchid bine;

Citeste si In stil traditional romanesc – Ardei copti in marinada fara otet – Toate gospodinele trebuie sa incerce reteta

– o cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa. Daca ramane apa pe frunze cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor.
– in congelator mai pot fi patrate legaturi de tarhon, dar si frunze de menta, pentru prajituri simandicoase, creme si ale delicatesuri.
– pentru a nu umbla degeaba in cutii, este indicat sa scrieti pe fiecare cutiuta ce se afla inauntru.

– cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte, la final.

“Eu pun la congelator tot: leusteanul, patrunjelul cimbrul, cozile de ceapa si cam tot ce poare fi pus. Chiar si conopida se pastreaza foarte bine la inghetat, fara niciun fel de oparit. Atentie, insa! Daca vreti sa puneti la congelator pastai, acestea trebuie oparite mai intai!”, a declarat o gospodina.

preluat de pe landia





Adauga un comentariu