Diete si regimuri

Ulei de măsline in sticlă de sticla sau sticlă de plastic?

Publicat: 21 iul. 2020
ulei de masline
Ce trebuie sa stii despre uleiul de masline

Ce trebuie sa stii despre uleiul de masline? Uleiul de măsline este una dintre bazele dietei mediteraneene. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care ar trebui să le știi pentru a profita din plin de beneficiile sale pentru sănătate.

Ce trebuie sa stii despre uleiul de masline?

Uleiul de măsline este excelent pentru sănătate, datorită bogăției sale în acizi grași omega-9, monoinsaturați. Consumul este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și o scădere a nivelului de colesterol total și a colesterolului LDL (colesterolul rău) în sânge.

De asemenea, este bogat în polifenoli, antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulară și în vitaminele K (coagularea sângelui și forța osoasă) și E (elasticitatea pielii). Cu toate acestea, conține 100% grăsimi și, prin urmare, rămâne caloric (90 kcal / linguriță, mai mult decât untul). În general, se recomandă 2 linguri pe zi, din cele 4 linguri de ulei vegetal recomandate zilnic.

Ulei de măsline virgin sau extra-virgin?

Ambele sunt obținute printr-un proces mecanic: uleiul trebuie să îndeplinească criteriile chimice și gustative, în special în ceea ce privește procentul de aciditate (mai puțin de 0,8%). „Presat la rece” sau „extras la rece”, cele două metode respectă temperatura tehnică utilizată, potrivit Sante Magazine. Morile care presează măslinele cu o piatră de măcinat fac aceasta „presare la rece”. Companiile care produc ulei de măsline în centrifuge sau cu o presă automatizată pun mențiunea „extracție la rece”. Nu are efect asupra gustului.

Nu il păstrăm mai mult de 2 ani

Uleiul de măsline devine ranced. Se menține în medie 12-18 luni, niciodată mai mult de 2 ani. Trebuie consumat în termen de 6 luni de la deschidere.

Sticlă de sticla sau sticlă de plastic?

Sticlele de plastic sunt mai puțin protectoare. Ideal este o sticlă de sticlă opacă și păstrata într-un dulap. Cele vândute într-un recipient de fier sunt, de asemenea, mai bine protejate.

Adauga un comentariu