Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea din turneul de la Madrid

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea din turneul de la Madrid
Simona Halep a fost eliminată de Elise Mertens în optimile turneului de la Madrid. Pentru Halep urmează turneul WTA de la Roma, unde în 2020 a reușit să devină campioană.

Simona Halep (3 WTA) a fost eliminată de Elise Mertens (16 WTA) în optimile turneului de la Madrid, scor 6-4, 5-7, 5-7. Pentru Halep urmează turneul WTA de la Roma, unde în 2020 a reușit să devină campioană. Turneul de la Roma va avea loc în perioada 10 – 16 mai. După participarea la Roma, Halep va lua o scurtă pauză până pe 30 mai, când va începe Roland Garros. French Open se desfășoară în perioada 30 mai – 13 iunie.

Statistica meciului Simona Halep – Elise Mertens

Simona Halep a câștigat primul set și a avut un break avans în debutul setului decisiv, dar în final s-a văzut învinsă de Mertens. Statistica arată că Halep a comis 48 de erori neforțate, cu 13 în plus față de adversara ei! Halep a vorbit la câteva ore după meci despre revenirea lui Mertens și spune că s-a simțit obosită în setul decisiv, set în care a avut un break avans încă din debut:

„Cu siguranță aș fi avut nevoie de mult mai multe meciuri, dar a fost cum a fost, cu accidentări, e greu să joc turnee dacă nu sunt sută la sută. Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun. Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental și ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult și fac unele greșeli pe care în mod normal nu le-aș face sau în trecut nu le făceam. Am simțit oboseală în setul al treilea, cred că s-a și văzut, dar vine tot de la meciuri, nu am avut partide strânse anul acesta, grele, în care să pot să-mi depășesc limita. Recuperarea este însă, sper eu, destul de rapidă, masaj, tratament și alergare, pentru că așa își revine corpul”, a spus Halep.

Înfrângerea Simonei Halep este o mare surpriză

Iar eșecul este considerat o mare surpriză produsă de belgiancă în fața unei specialiste pe zgură.

„O victorie excepțională!”, a fost mesajul de pe site-ul oficial al turneului din capitala Spaniei, care a lăudat-o pe Elise Mertens după o revenire în fața dublei campioane de la Madrid.

„Sezonul de zgură al Simonei Halep începe piano-piano. Semifinalistă la Stuttgart, unde a fost bătută sec de Aryna Sabalenka (6-3, 6-2), a treia clasată în ierarhia mondială nu a putut depăși faza optimilor la Madrid. Românca a debutat cu dreptul și a câștigat primul meci, dar nu a putut să continue la același nivel. Ea a avut probleme în special pe propriul serviciu cu 10 duble greșeli și un procentaj de 53 % la primul serviciu. De altfel, o astfel de eroare i-a adus victoria Elisei Mertens care va juca în sferturi cu Aryna Sabalenka”, a fost concluzia celor de la L’Equipe.

Elise Mertens a ajuns pentru prima oară în sferturile turneului de la Madrid

Este prima prezență a lui Mertens în această fază la Madrid.

„Să ne așteptăm la surpriză. Elise Mertens s-a luptat cu ghearele pentru a trece de numărul 3 mondial, Simona Halep, într-o bătălie întinsă pe 3 seturi”, au remarcat cei de la Tennis Channel.

„Surpriză de proporții la Caja Magica. Simona Halep este eliminată de Elise Mertens și dubla campioană spune adio din optimile de finală”, au scris cei de la agenția spaniolă EFE.

Și belgienii au salutat victoria compatrioatei lor.

„Elise Mertens a jucat formidabil pe zgura de la Madrid și a învins-o pe fosta campioană de la Roland Garros. A fost un meci extrem de tensionat, cu break după break și o luptă continuă. Mertens a avut nervii tari și a găsit resurse să răstoarne situația și în setul decisiv pentru a doua victorie în 6 întâlniri contra Simonei Halep”, au scris cei de la Radioteleviziunea belgiană.

„O victorie mare! Elise Mertens o doboară pe Simona Halep pentru prima oară pe zgură. Mertens a arătat viteză, diversitate și răbdare pentru a ajunge în sferturi după un succes impresionant în fața jucătoarei pe care toată lumea o considera marea rivală a lui Barty la titlu”, au consemnat și cei de la TickTockTennis.

Adauga un comentariu