Titlurile zilei

Ce vinde un ieșean pe OLX pentru lupta împotriva COVID-19! „M-am gândit că dacă ești protejat de fum, ești protejat și de coronavirus!” Măștile militare, noua fiță! Clienții nu au întârziat să apară

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce vinde un ieșean pe OLX pentru lupta împotriva COVID-19 M-am gândit că dacă ești protejat de fum ești protejat și de coronavirus Măștile militare noua fiță Clienții nu au întârziat să apară
Ce vinde un ieșean pe OLX pentru lupta împotriva COVID-19!

Ce vinde un ieșean pe OLX pentru lupta împotriva COVID-19 a stârnit curiozitatea populației. Măștile militare la prețul de 100 de lei se vând ca pâinea caldă pe site-ul de cumpărături. Fără nicio autorizație și extrem de amuzante pentru a fi purtate pe stradă, măștile militare sunt cumpărate de ieșeni în speranța că vor fi protejați de infecția cu coronavirus

Măștile militare, noua fiță a ieșenilor în lupta împotriva COVID-19. Un bărbat din Iași, pe numele de utilizator al OLX, Nicu, vinde măști militare în scopul de a ajuta ieșenii să stea departe de infecția cu coronavirus. Contactat de redactorii BZI, Nicu spune că le cumpără și el tot de pe OLX, de la un distribuitor din Gorj, care vinde mai multe produse rămase în plus pentru Armata Română. Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează că cei care cumpără astfel de măști pot fi în pericol.

Ieșeanul care vinde măști militare pe OLX pentru ieșenii care vor să se protejeze împotriva COVID-19 a furat ideea de afaceri de la un bărbat din Gorj

Ieșeanul care vinde măști militare pe OLX pentru ieșenii care vor să se protejeze de infecția cu COVID-19 spune că ideea de afaceri i-a venit după ce un distribuitor din Gorj a făcut un anunț similar cu al său. Bărbatul, cu numele de utilizator Marius, vinde pe OLX mai multe produse de la Armata Română.

„Ideea mi-a venit de la un vânzător din Gorj, Marius, care are monopol la Armata Română și vinde toate produsele care mai rămân de acolo. Acesta vinde pe OLX de la piulițe, la mașini. M-am gândit că dacă ești protejat de fum cu aceste măști, ești protejat și de coronavirus”, spune Nicu.

Nicu: „Am avut un neamț care a cumpărat o mască militară de la mine ca să plece la mare”

Bărbatul nu a dorit să-și facă cunoscută identitatea, dar spune că deja a vândut 15 măști militare. Așa cum povestește, un neamț l-a contactat pentru a achiziționa o astfel de mască pentru a merge pe litoralul românesc, fără a sta cu grija că se poate infecta cu COVID-19 .

„Am avut un neamț care a cumpărat o mască militară de la mine ca să plece la mare. Oamenilor nu are de ce să le fie rușine când poartă pe stradă astfel de măști și asta pentru că mai importantă este sănătatea lor decât rușinea. Chiar și cu un tricou mai ciudat dacă mergi pe stradă, lumea râde. De ce te-ar interesa asta? Masca se poate achiziționa împotriva COVID-19, împotriva gazelor, a fumului și a prafului. Nu am autorizație de distribuire, dar cumpără cine vrea”, mai spune Nicu.

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Se profită maxim în această perioadă de frica oamenilor, iar noi le recomandăm să fie mai precauți și să nu arunce banii pe soluții iluzorii”

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și spun că, din frica de a nu se infecta cu noul coronavirus, populația a ajuns să cumpere orice produs care le promite că vor fi protejați. În realitate, spun aceștia, pericolele pot fi mai mari decât își pot închipui.

„Această mască este o mare țeapă și poate face mai mult rău decât bine. Ceea ce observăm este faptul că tot mai mulți vânzători profită de frica populației de a nu se infecta cu coronavirus și vând tot felul de produse „minune”. Singurele măști cu adevărat utile în a fi protejați de infecția cu COVID-19 sunt cele de tip FFP3. Se pare că țeapa este la un click distanță, iar ieșenii ar trebui să-și pună mai multe întrebări înainte de a achiziționa astfel de produse. Se profită maxim în această perioadă de frica oamenilor, iar noi le recomandăm să fie mai precauți și să nu arunce banii pe soluții iluzorii”, spune dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Singurele măști cu adevărat utile în protecția împotriva COVID-19 sunt cele de tip FFP3

Măștile de orice tip, neautorizate, pot reprezenta un real pericol pentru purtători, spun medicii. Pe OLX se vând ca pâinea caldă astfel de produse și din ce în ce mai mulți cumpărători le achiziționează. Cei care le poartă, în speranța că sunt protejați, se expun infectării cu COVID-19 mergând în spații publice. Mai mult decât atât, măștile militare pot crea reacții adverse grave.

„Aceste produse cumpărate de pe internet, fără a fi autorizate sau verificate, pot crea alergii atopice, iritații grave. Recomandarea noastră este de a cere de la vânzător un certificat de conformitate pentru orice tip de măscă, nu doar pentru cea militară. Este țeapă, dar nu că nu ne-au țepuit și pe noi medicii, Guvernul. Probabil focarele din spitale sunt datorate utilizării măștilor neconforme. Numai măștile FFP3 sunt utile, restul sunt poveste. Desigur că o barieră fizică este mai utilă în protecția împotriva COVID-19 decât a nu purta nimic, dar asta nu este suficient”, încheie medicul ieșean.

Adauga un comentariu