Eveniment-Social

Una dintre doamnele Teatrului Național din Iași a dialogat despre teatru, cariera sa, pasiune și inspirație, dar și despre premiile UNITER 2020, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 30 sept. 2020
Pușa Darie, actriță la Teatrul Național Iași, a venit în Studioul BZI LIVE

În lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost invitată, miercuri, 30 septembrie 2020, la ora 15.00 o doamnă a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Pușa Darie! Aceasta este laureat a Premiilor UNITER 2020. Alături de domnia sa s-a dialogat despre teatru, cariera acesteia, pasiune şi inspiraţie!

Pușa Darie a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru Mama din spectacolul „Dansul Delhi” de Ivan Vîrîpaev, regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, la cea de-a 28-a gală a premiilor Uniunii Teatrale din România care se desfăşoară la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova.

Actorul Marcel Iureş, fondatorul Teatrului Act, a înmânat premiul

Pentru acest premiu, au mai fost nominalizate actriţele Elena Popa, pentru rolurile din spectacolul „Dragonul de aur” de Roland Schimmelfenning, regia Catinca Drăgănescu la Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe; Alina Rotaru, pentru rolul Madame de Tourvel din spectacolul „Legături primejdioase” de Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos, regia Cristi Juncu la Teatrul Mic Bucureşti.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Ceremonia acordării Premiilor UNITER poate fi urmărită pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Evenimentul marchează 30 de ani de la înfiinţarea UNITER şi 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”.

Adauga un comentariu