Stiri si curiozitati

Cea mai bună apă plată. Sfaturi care te vor ajuta să identifici produsul cu un conținut util

Publicat: 28 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună apă plată. Sfaturi care te vor ajuta să identifici produsul cu un conținut util
Pentru a identifica cât de bună este apa plată, aceasta este testată în funcție de 93 de indicatori

Pentru a identifica cea mai bună apă plată este necesar să cunoști cum este dobândită și cum se îmbuteliază aceasta. Lichidul pe care îl bem și pe care îl numim „apă simplă” nu este doar H2O. Apa potabilă dizolvă substanțe organice și anorganice, săruri și ioni. Printre care calciu, magneziu, potasiu, sulfați, cloruri și bicarbonați. Cantitatea acestor substanțe este determinată de un indice, cum ar fi mineralizarea. Aceasta se măsoară în grame pe litru.

Salinitatea apei se măsoară în grame pe litru. 0,2 – 0,5 g/l este considerată apă dulce, iar 1 g/l – 3 g/l este numită salină. Cea mai pură, adică cea mai bună apă este cea topită din ghețari. Cea mai mineralizată, în afară de apa minerală medicinală, este apa arteziană. De regulă, apa mineralizată este mai sănătoasă decât apa dulce. Însă este bine să știi că un consum necontrolat de apă medicinală cu valori ridicate de mineralizare poate fi dăunător. Numai un medic poate da sfaturi cu privire la tipul de apă medicinală pe care să o bei.

persoana care toarna apa plata intr-un pahar
Multe persoane se întreabă care este diferența dintre apa potabilă și apa de masă

Cea mai bună apă plată. Care este diferența dintre apa potabilă și apa de masă?

Pentru a identifica cât de bună este apa plată, aceasta este testată în funcție de 93 de indicatori. Astfel, apa este testată pentru substanțe toxice și contaminare, precum nitrați și cianuri, mercur, plumb, produse petroliere și fenoli, arsenic și așa mai departe. Apa trebuie să fie lipsită de paraziți și bacterii, se determină radioactivitatea acesteia și, în final, conținutul de elemente utile, adică calciu, magneziu, potasiu, fluor și iod.

persoana care tine in mana o sticla de apa plata
Singura modalitate de a ști cu certitudine calitatea conținutului unei sticle de apă cumpărată este să o trimiteți la analiză

Cele mai stricte cerințe sunt stabilite pentru apa specială pentru copii. Este vorba de o interdicție totală a substanțelor chimice nocive și de limite mai clare privind conținutul de elemente utile. Acest fapt este influențat de faptul că copiii beau de 2-3 ori mai mult decât adulții.

Multe persoane se întreabă care este diferența dintre apa potabilă și apa de masă. Apa potabilă este apa care poate fi folosită pentru a bea, a găti sau a face cafea. Apa potabilă este apă din izvoare arteziene cu mineralizare. Gătitul cu o astfel de apă nu este recomandat, atunci când este fiartă precipită multă sare.

Cum să identifici dacă apa pe care ai cumpărat-o este de calitate?

Conform standardelor naționale, această apă este sigură. Dar pot exista particule mari în sistemele de alimentare cu apă, astfel încât apa de la robinet trebuie filtrată înainte de a fi consumată.

persoana care toarna din sticla apa in pahar
Pentru a te asigura că bei cea mai bună apă plată ar trebui să aveți grijă unele denumiri

Singura modalitate de a ști cu certitudine calitatea conținutului unei sticle de apă cumpărată este să o trimiteți la analiză. Într-un mediu casnic, examinați cel puțin eticheta. „Apa din ghețarii alpini” trebuie să fie îmbuteliată în Alpi. În cazul în care locul de producție a unei astfel de ape este în regiunea zonei în care vă aflați nu vă recomandăm să o cumpărați.

Dacă găsești pe sticla cu apă plată formularea „mineral topit” sau „mineral de ghețar” trebuie să știi că asta înseamnă o denaturare clară. Apa de topire a ghețarilor este cea mai proaspătă în compoziție și conține mult mai puține minerale decât apa arteziană, ca să nu mai vorbim de apa minerală medicinală.

Pentru a te asigura că bei cea mai bună apă plată ar trebui să aveți grijă unele denumiri. De exemplu este bine să te ferești de apa numită „apă minerală naturală potabilă”, „apă minerală potabilă” și „apă minerală de masă”. De obicei, este vorba doar de apă arteziană, iar astfel de denumiri sunt folosite de producători pentru a nu fi nevoiți să asigure respectarea cerințelor stricte pentru apa potabilă.

femeie care toarna apa din sticla intr-un pahar
Apa potabilă este apă din izvoare arteziene cu mineralizare
Adauga un comentariu