Culinar

Cea mai bună cremă pentru tort. Secretele marilor bucătari pentru un desert spectaculos

Publicat: 21 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună cremă pentru tort. Secretele marilor bucătari pentru un desert spectaculos
Când vine vorba de delicioasa cremă pentru tort gospodinele se întrec în tot felul de rețete.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună cremă pentru tort. Când vine vorba de savurosul tort făcut acasă, rețetele sunt diverse și inedite. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu la ceas aniversar, trebuie să facem mai întâi o cremă de tort gustoasă, aromată și rafinată. Iată secretele marilor bucătari pentru un desert spectaculos.

Cea mai bună cremă pentru tort

La ceas de sărbătoare nu trebuie să lipsească un tort delicios și spectaculos. Pentru a pregăti un tort irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă vrem să pregătim acasă un tort cu multă cremă, ideală este cea de caramel, de vanilie, de fructe sau crema cu cafea și ciocolată.

Pe lista preferințelor se află tortul curcubeu, cu trei straturi de cremă și cu blat pufos. Acest desert are un aspect deosebit și este perfect pentru cei mici. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea bunicii, putem face un tort de biscuiți după rețeta veche. Tortul de biscuiți este crocant, gustos și poate fi ornat cu alune, fulgi de ciocolată sau fructe.

Crema pentru tort se face rapid, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari succesul culinar va fi garantat, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu la ceas de sărbătoare

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un tort caramel, trebuie să facem mai întâi savuroasa cremă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 230 g de unt nesărat, 480 g de zahăr pudră, 150 g de zahăr granulat, 130 ml de apă, 1 linguriță de esență de vanilie, 30 ml de smântână dulce și 1 linguriță de sare.

Mai întâi se prepară siropul de zahăr ars pentru delicioasa cremă de caramel. Se fierbe apa într-o oală, apoi în altă oală se caramelizează zahărul. După ce zahărul s-a topit complet și a căpătat o culoare maronie se toarnă apa fiartă peste el. Se amestecă foarte bine și se lasă siropul la fiert pentru 10 minute. Untul se mixează împreună cu esența de vanilie, zahărul pudră, smântâna, siropul de zahăr și sarea. Se adaugă și puțin zahăr pudră pentru a oferi cremei o consistență fermă. Cu siguranță vom obține o cremă aromată și fină, perfectă pentru un tort delicios.

O altă cremă savuroasă și ideală în pregătirea unui tort la ceas aniversar este crema de vanilie. Pentru aceasta vom folosi 1 l de lapte, 250 g de zahăr, 3 ouă, 100 g de amidon de porumb, 20 g de zahăr vanilat și esență de vanilie. Se pune laptele la fiert împreună cu esența de vanilie, iar când ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc. Într-un bol se bat ouăle spumă împreună cu zahărul, apoi se pune amidonul de porumb și se amestecă din nou. Peste compoziția obținută se toarnă laptele fierbinte și se fierbe crema de vanilie la foc mic până când începe să se îngroașe. Când este gata se lasă crema la răcit, se pune într-un vas mare și se dă la frigider timp de câteva ore.

Când vine vorba de delicioasa cremă pentru tort gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Adauga un comentariu