Culinar

Cea mai bună prăjitură de Crăciun. Iată rețeta unui desert perfect pentru sărbătorile de iarnă

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună prăjitură de Crăciun. Iată rețeta unui desert perfect pentru sărbătorile de iarnă
Desertul pentru masa de sărbători este mereu așteptat de cei mari și mici, așa că mulți se întreabă care este cea mai bună prăjitură de Crăciun.

Când se apropie luna decembrie, pregătirile sunt pe măsură, iar de pe masă nu trebuie să lipsească cea mai bună prăjitură de Crăciun. Gospodinele se întrec în tot felul de bucate, iar rețelele sunt adaptate în funcție de preferințele tuturor. Fie că este vorba de mâncare, decorațiuni sau vestimentație, totul trebuie să fie perfect. Când vine vorba de savuroasele prăjituri de Crăciun, părerile sunt împărțite. Iată rețeta unui desert perfect pentru sărbătorile de iarnă.

Cea mai bună prăjitură de Crăciun, adorată de cei mari și mici 

Sărbătorile de iarna reprezintă un bun prilej de petrecere, însă pregătirile sunt extrem de importante. Doamnele și domnișoarele își doresc să fie totul perfect, așa că se întrec în diverse rețete culinare. Fie că este vorba de Crăciun sau de masa de Revelion, bucatele trebuie să fie gustoase și pe placul musafirilor. 

Mai mult, gospodinele folosesc anumite trucuri sau ingrediente secrete, care dau un plus de savoare mâncărurilor. De la nelipsitele sărmăluțe, până la friptura delicioasă la cuptor, rețelele sunt dintre cele mai variate. Unele doamne optează pentru bucatele tradiționale, iar la desert preferă deliciosul cozonac cu nucă și stafide. Altele își doresc să aibă o masă de Crăciun sofisticată, așa că preferă rețetele ieșite din tipare. 

La fel se întâmplă și în cazul apreciatului desert. În ultimii ani, gospodinele prepară prăjituri dintre cele mai savuroase, iar rezultatul este pe măsură. Printre preferatele celor mari și mici este prăjitura Raffaello. Acest desert delicios este perfect pentru iubitorii de ciocolată și nucă de cocos. 

Prăjitura Raffaello este „vedeta” sezonului de iarnă, iar fulgii de cocos și crema delicioasă oferă un aspect deosebit. Modul de preparare este unul care necesită timp și atenție, însă rezultatul final va fi pe măsură. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de cei dragi. 

O altă prăjitură preferată de iubitorii de ciocolată este și prăjitura Kinder, însă tot mai mulți adoră savurosul desert Raffaello.

Prăjitura Raffaello, desertul perfect pentru sărbătorile de iarnă

Ingrediente

* Blatul 1:

* 3 ouă

* 3 linguri zahăr (pudră)

* 1 lingura ulei

* 3 linguri făină

* esență de vanilie

* Blatul 2:

* 3 albușuri

* 3 linguri zahăr

* 100 g fulgi de cocos

* 1 lingură făină

* esență de vanilie

* Crema:

* 400 g ciocolată albă

* 400 ml smântână pentru frișcă

* 1 întăritor de frișcă (doar dacă este necesar)

Mod de preparare – Prăjitura Raffaello

Ciocolata ruptă în bucăți se amestecă împreună cu smântâna, apoi se topește într-un vas, la foc mic. Fără a da în clocot și amestecând continuu se ține vasul pe foc până se topește ciocolata. Se dă deoparte, se lasă să se răcorească puțin, apoi se dă la congelator pentru o oră, până crema se răcește foarte bine și începe să se întărească. Crema bine răcită se mixează până devine pufoasă.

Blatul 1

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile frecate cu ulei și esență de vanilie se toarnă peste albușuri și se mixează ușor. La sfârșit, se încorporează făina, amestecând ușor cu o spatulă. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute. Se scoate blatul din tavă, îl punem pe un grătar și lăsăm la răcit cu tot cu hârtia de copt.

Blatul 2

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până spuma devine lucioasă și se ține bine de paletele mixerului. Se pune după gust esență de vanilie, se toarnă în ploaie fulgii de cocos și făina și se amestecă ușor cu o spatulă. Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, până blatul se rumenește ușor deasupra. Se scoate blatul pe un grătar și se lasă la răcit, cu tot cu hârtia de copt.

Peste blatul 1, se pun 2/3 din crema de ciocolată albă, apoi, blatul 2 se acoperă cu restul de cremă. La final, se pun fulgi de nuca de cocos din belșug și se pune la frigider timp de o oră. Prăjitura Raffaello se taie frumos în bucăți mici și în forme diferite. 

Desertul pentru masa de sărbători este mereu așteptat de cei mari și mici, așa că mulți se întreabă care este cea mai bună prăjitură de Crăciun. Se pare că „vedeta” sezonului este prăjitura Raffaello, un desert savuros și rafinat. 

Adauga un comentariu