Prima pagină » Sanatate » Cea mai bună proteză dentară totală. Cum să rezolvi problema dinților lipsă

Cea mai bună proteză dentară totală. Cum să rezolvi problema dinților lipsă

10 oct. 2022, 10:12,
în Sanatate

Atunci când veniți la clinică pentru a rezolva problema dinților lipsă, vă doriți cea mai bună proteză dentară totală. În mod ideal, aceasta ar trebui să fie o proteză de lungă durată, care să nu se deosebească de dinții dumneavoastră în ceea ce privește funcționalitatea, confortul și estetica.

Protezele dentare pot fi împărțite în funcție de modul de inserție, de material și de lungime. Acești parametri influențează, de asemenea, adecvarea și costul aparatului protetic. Proteza dentară poate fi pusă și scoasă de unul singur. De obicei, dimineața și seara pentru curățenie. Aceste restaurări sunt recomandate ca o soluție temporară sau în cazurile de contraindicații pentru plasarea unei punți dentare sau a unor implanturi. Este nevoie de 2-3 săptămâni pentru a vă obișnui cu protezele detașabile. Acestea rămân la locul lor în mod normal pe maxilarul superior, dar cad în mod regulat pe maxilarul inferior din cauza mișcărilor limbii. Trebuie să știi că dinții artificiali din plastic, metal-ceramică sau ceramică simplă sunt atașați la baza care imită gingia.

o proteza dentara totala

Printre cele mai recomandate proteze de către specialiști este cea imediată de tip „fluture”

Cea mai bună proteză dentară totală. Metoda de fixare și materiale din care se produc acestea

Pe maxilarul edentat se plasează o proteză completă, fixată cu gel pe cerul gurii și gingie. Fixarea este sigură pe maxilarul superior prin aplicarea unui efect de vid pe cerul gurii. Proteza parțială se montează pe dinții proprii. Aceasta este fixată, de obicei, cu închizători.

Pe când fixarea pe implanturi se poate face doar pe 2-6 implanturi cu un sistem de butoane sau de bare. Pentru a identifica cea mai bună proteză este bine să cunoști din ce materiale acestea se produc. Proteza din plastic este cea mai ieftină și cea mai ușoară proteză dentară. Însă, este important să știi că acest tip poate provoca disconfort și alergii. Nu e foarte drăguță și nu mereu are un aspect frumos. De asemenea, aceasta nu este foarte rezistentă.

Protezele din nailon se utilizează  folosind un polimer moale. Acestea sunt estetice, biocompatibile și nu provoacă niciun disconfort. Se deformează în cazul unei tensiuni mari.

o proteza dentara totala

Protezele din nailon se utilizează folosind un polimer moale

Cele mai bune proteze dentare detașabile

Este timpul să vorbim despre cele mai bune proteze detașabile. Pentru mai multă claritate, prezentăm cazuri clinice și comparăm fiecare tip de proteză din punct de vedere al confortului, fiabilității și prețului. Cele mai bune proteze sunt fabricate din acrilic, un polimer dur, ieftin și durabil.

Printre cele mai recomandate proteze de către specialiști este cea imediată de tip „fluture” pentru dinți lipsă parțiali, montată atunci când lipsesc 1-2 unități. Foarte recomandată este proteză acrilică pentru maxilarul edentat. Avantajul acesteia constă în faptul că designul este simplu și reparabil, prețul este accesibil.

Acest tip de proteză are și unele dezavantaje. De exemplu aceasta ocupă mult spațiu în gură, suprapune cerul gurii, afectează dicția și sensibilitatea gustativă, în partea inferioară a maxilarului este slab susținut fără fixare pe implanturi.

femeie care tine in mana o proteza dentara

Pe când fixarea pe implanturi se poate face doar pe 2-6 implanturi cu un sistem de butoane sau de bare

Când este indicat să apelezi la aplicarea unui astfel de aparat

Instalarea unei proteze este necesară atunci când defectul este mic, astfel încât este nevoie de un design compact, putând fi montat un Quattro Ti. Cea mai bună alegere este un implant fluture, care este compact și discret.

Protezele dentare pentru unitățile masticatorii trebuie să fie suficient de puternice pentru a rezista tensiunilor crescute. Se poate monta o proteză cu placă acrilică, dar aceasta are multe dezavantaje. Cel mai bine este să alegeți o proteză parțială de blocare, care poate fi utilizată pentru un defect pe ambele părți ale maxilarului.

Cea mai bună proteză dentară totală este recomandată atunci când pacientul suferă de un defect în zona zâmbetului. Estetica perfectă este importantă, astfel încât proteza să nu fie vizibilă. În cazul în care lipsesc 2-3 unități, se poate fixa o proteză provizorie cu papion, iar după câteva luni se pot monta implanturi cu coroane. Spațiile mai lungi pot fi închise cu un Quadrotto.

o proteza dentara totala

Protezele dentare pot fi împărțite în funcție de modul de inserție, de material și de lungime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 decembrie 2024
05 decembrie 2024