Culinar

Cea mai bună rețetă de maioneză de post! Ai nevoie de doar patru ingrediente simple

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună rețetă de maioneză de post Ai nevoie de doar patru ingrediente simple
Acestea sunt două dintre cele mai bune rețete de maioneză de post. Se pot face foarte rapid și ai nevoie doar de patru ingrediente

Maioneza este un sos cheie pentru majoritatea prânzurilor, mai ales cele pe bază de carne. Majoritatea dintre noi știm să preparăm corect maioneza pe bază de ou, ingredientul cheie pentru a lega și obține un sos gustos și pufos. Uitați totuși o variantă de post a celei mai bune rețete de maioneză.

Cu toții știm să pregătim maioneză de casă. Însă când vine vorba de pregătirea produselor fără alimente de proveniență animală, cei mai mulți ne vom întreba dacă putem să pregătim cea mai bună maioneză fără ou pentru a fi de post. Uitați cea mai simplă rețetă care nu conține ou sau alte produse animale, dar care are același gust și aromă.

Cum să prepari cea mai bună maioneză de post

Secretul preparării este năutul, acesta se mixează împreună cu muștar și ulei de floarea soarelui, sare și zeamă de lămâie și astfel va forma aceeași compoziție cremoasă și pufoasă ca maioneza cu ou. Desigur, poți adăuga apoi usturoi sau ardei iute pentru a-i oferi un gust mai piperat.

Pentru început ai nevoie de următoarele ingrediente: 150 de ml de zeamă de năut, cel mai simplu e să obții zeama dintr-o conservă de fasole (năut), trei linguri de muștar simplu, atenție să nu fie piperat sau să aibă alte adaosuri pentru a putea face ca maioneza să nu se lege, 250 de ml de ulei de floarea soarelui, sare după gust și zeamă de lămâie.

Mai întâi se scurg fasolele din conservă și se pun separat, se pune apoi năutul în blender se adaugă 2 lingurițe cu vârf de muștar, se toarnă cu grijă 200 de ml de ulei (aproximativ o căniță) și apoi se mixează compoziția în blender. Dacă nu aveți blender nu este nicio problemă, se poate folosi și un mixer vertical, acesta însă este recomandat pentru cantități mai mari de maioneză pentru că dacă faceți o cantitate mică, există riscul ca lamele aparatului să nu poată să le amestece atât de bine. Se adaugă apoi restul de ulei de floarea soarelui și se mixează ingredientele din nou până obțineți compoziția cremoasă. Se adaugă apoi sare și câteva picături de zeamă de lămâie.

Maioneza cu lapte de soia în loc de ou

La fel ca în rețeta cu năut, aveți nevoie de 300 ml de ulei de floarea soarelui, 50 grame de muștar, sare și piper, suc de lămâie și cel mai important 150 de ml de lapte de soia. Aveți nevoie de un blender pentru a fi mult mai ușor să pregătiți acest sos. Pentru început se pune uleiul de floarea soarelui în blender se adaugă laptele de soia, muștarul, sucul de lămâie și sarea. După ce ați pus toate ingredientele în blender, porniți la viteză mare și amestecați bine cu mișcări de sus în jos. În aproximativ 2-3 minute preparatul ar trebui să se lege și să obțineți o maioneză de casă identică cu cea făcută cu ou. Apoi gustul se potrivește cu sare și suc de lămâie.

Acest sos se poate păstra la frigider pentru aproximativ o săptămână, dacă este desigur depozitat într-un recipient etanș. Dacă este ținut doar la rece atunci este bun pentru 3 zile.

Acestea sunt două dintre cele mai bune rețete de maioneză de post. Se pot face foarte rapid și ai nevoie doar de patru ingrediente.

Adauga un comentariu