Culinar

Cea mai bună rețetă pentru creveți prefierți. Mici secrete pentru o cină delicioasă

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună rețetă pentru creveți prefierți. Mici secrete pentru o cină delicioasă
Clătiți creveții dezghețați într-o strecurătoare sub jet de apă

Pentru a pregăti un fel de mâncare nu doar delicios dar și extrem de aromat trebuie să cunoașteți rețeta pentru creveți prefierți. Creveții sunt bogați în vitamine, minerale și oligoelemente, au o compoziție echilibrată de proteine, grăsimi și carbohidrați și sunt foarte ușor de digerat. Creveții sunt delicioși nu doar ca parte a unor mâncăruri complexe, ci și ca aliment separat, fără ingrediente suplimentare.

În plus, creveții, ca aproape toate fructele de mare, are un mare plus. Acesta constă în faptul că este foarte rapid de gătit. Trebuie doar să cunoașteți câteva nuanțe importante. Însă pentru a pregăti felul de mâncare aveți nevoie să cunoașteți doar câteva mici secrete. Întâi de toate dezghețați creveții pe raftul de jos al frigiderului timp de câteva ore. În acest fel, fructele de mare și peștele își păstrează proprietățile sănătoase și gustul plăcut. Nu este necesar să fie puși în apă caldă, lăsate la temperatura camerei sau ținute sub jet de apă caldă.

Rețetă pentru creveți prefierți. Ce condimente să folosești pentru pregătirea felului de mâncare?

Pentru a îmbunătăți gustul, în apa de fiert pentru creveți se adaugă condimente și mirodenii. Frunza de dafin, cardamom, piperul negru, ghimbirul, usturoiul, lămâia și ierburile proaspete sunt cea mai bună alegere.  Este mai bine să puneți creveții doar în apă clocotită, altfel toate substanțele valoroase și vitaminele vor trece în bulion. Dar dacă se plănuiește o supă de creveți, îi puteți adăuga înainte de fierbere.

Nu este recomandabil să gătiți creveții pentru o perioadă lungă de timp, deoarece vor deveni tari. Verificați cu atenție recomandările privind timpii de gătire de pe conținutul pachetului de creveți. Puteți curăța creveții înainte de a-i găti sau după ce s-au răcit.

Creveții gătiți corect sunt o delicatesă care poate fi servită cu orice sos și garnitură. Timpul de gătire depinde de mărimea fructelor de mare și de starea de pregătire a acestora. Creveții sunt vânduți în magazine sub formă crudă și gătită congelată. Primele sunt de culoare gri, iar cele din urmă au o nuanță roz. Creveții cruzi congelați se fierb timp de aproximativ 5-7 minute.

Instrucțiuni pas cu pas pentru gătirea fructelor de mare. Cea mai simplă metodă

Pentru a afla cât timp trebuie să fierbeți creveții congelați, este indicat să citiți instrucțiunile de pe ambalaj. Se presupune că sunt gata de consum, așa că tot ce trebuie să faceți este să le dezghețați. Dar, pentru a fi liniștiți, mulți oameni fierb creveții congelați în apă clocotită timp de 1 până la 3 minute, în funcție de mărime.

Nu gătiți prea mult creveții, altfel carnea va fi tare ca de cauciuc. Fructele de mare fierte vor pluti la suprafață și nu trebuie decât să le pui într-o strecurătoare pentru a lăsa apa să se scurgă. Apoi, creveții pot fi curățați, deși unii bucătari fac acest lucru înainte de a fi gătiți.

Clătiți creveții dezghețați într-o strecurătoare sub jet de apă, caldă sau rece, dar nu fierbinte. Se toarnă într-o oală de 2,5 până la 3 ori volumul aproximativ al creveților și se lasă să plutească liber în oală. Sărați apa și aduceți-o la fierbere.

Când se adaugă creveții la bulion? Timpul necesar pentru a fierbe bulionul

Adăugați frunza de dafin și orice condimente pe care le doriți, de exemplu boabe de piper, cuișoare, paprika și condimente, și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Se fierbe bulionul timp de aproximativ 10 minute. După care se pun creveții în bol.

Scurgeți creveții fierți într-o strecurătoare și apoi puneți-i în apă cu gheață pentru a opri procesul de fierbere. Creveții gătiți în acest fel pot fi adăugați la salate, supe, sandvișuri și ale feluri de mâncare/

Este bine să știți că o rețetă pentru creveți prefierți la tigaie nu este cel mai sănătos mod de a-i pregăti, dar sunt atât de delicioși încât este imposibil să le reziști. Încearcă creveții prăjiți cu usturoi și rozmarin, se dovedesc foarte apetisanți și consistenți.

Adauga un comentariu