Prima pagină » Culinar » Sos pentru somon. Un fel de mâncare incredibil de gustos și sănătos

Sos pentru somon. Un fel de mâncare incredibil de gustos și sănătos

10 ian. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

Pastele cu sos pentru somon sunt incredibil de gustoase, sănătoase, fiind o alternativă perfectă pentru cina de zi cu zi. Pastele cu somon într-un sos cremos este o rețetă destul de simplă. Felul de mâncare este rapid și ușor de făcut. Dar rezultatul este într-adevăr foarte aromat și delicios, care rivalizează cu pastele de restaurant.

Pentru a face paste cu somon într-un sos cremos trebuie întâi de toate să pregătiți ingredientele. Peștele proaspăt este cel mai bun pentru acest fel de mâncare. Dar dacă doriți să folosiți pește congelat, este indicat să-l dezghețați în prealabil. Puteți folosi fileuri pre-gătite, pește întreg sau o parte din el, doar că trebuie să-l tăiați singuri în fileuri. Mai bine folosiți brânză tare, eu am parmezan și smântână pentru gătit de 20%. De asemenea,  alegeți niște paste tari, de bună calitate. Este bine să știi că sosul pentru pește niciodată nu o să fie roșu. Pentru somon este potrivit doar cel alb.

Sos pentru somon. Cum să pregătești un fel de mâncare exact ca la restaurant

Ingredientele necesare pentru gătirea deliciului sunt 300 gr de paste, 300 gr de somon, un cățel de usturoi, 200 gr de smântână de gătit, 50 gr de parmezan, condimente și sare după gust.

Pentru a pregăti felul de mâncare se încălzește o tigaie la foc mediu, se toarnă ulei vegetal și se prăjesc ușor cățeii de usturoi curățați de coajă în el. Usturoiul în sine nu va participa la prepararea mâncării, ci doar trebuie să dea aroma sa uleiului. Scoateți usturoiul prăjit din tigaie.

Se clătesc fileurile de somon sub jet de apă, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în bucăți mai mici. Puneți peștele tăiat în uleiul aromat și prăjiți-l la foc mediu, amestecând pe toate părțile, timp de aproximativ 5 minute.

Se adaugă sare, piper, condimente uscate la bucățile de pește prăjite. De cele mai multe ori, bucătarii adaugă ierburi provensale, puteți pune ceva ce vă place. Se amestecă astfel încât peștele să fie acoperit uniform cu condimentele.

Sfaturi pentru a pregăti sosul. Cum să cureți un pește corect

Pentru a pregăti sosul se toarnă smântâna dublă în pește, trebuie să acopere jumătate din bucățile de pește. După care se amestecă și se fierbe la foc mic timp de 7-10 minute. În această etapă, dacă doriți, puteți adăuga brânza tare rasă direct în sos, amestecați și serviți imediat. Sau puteți presăra brânza peste pastele deja fierte.

Turnați pastele alese în apă clocotită cu sare și fierbeți-le până se înmoaie, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vă sugerez să fierbeți pastele și să prăjiți peștele în același timp, astfel încât acestea să fie gata în același timp. Puteți alege paste în formă de boluri pentru această rețetă. Acestea se fierb timp de aproximativ zece minute. Aruncați pastele finite într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de lichid.

În cazul în care nu știți cum să tăiați un pește întreg trebuie să știți că pentru început îndepărtați coada, capul și aripioarele. Se taie de-a lungul coloanei vertebrale. Întoarceți-l pe o parte. Cu un cuțit ascuțit, tăiați carnea de pe coloana vertebrală. Întoarceți carcasa și tăiați fileul din cealaltă parte. Curățați interiorul, îndepărtând membrana neagră, deoarece aceasta tinde să înțepe și să strice aroma. Clătiți și asigurați-vă că peștele se usucă bine.

Serviți pastele cu sos pentru somon cald. Pe fiecare farfurie se pun pastele fierbinți fierte, deasupra se pun felii de somon și se toarnă sosul aromat peste tot. Se presară cașcavalul ras deasupra vasului fierbinte. Un pahar de vin alb se va potrivi de minune cu acest fel de mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *