Multe gospodine vor să afle care este cea mai gustoasă rețetă de cornulețe fragede cu unt și smântână. Cornulețele sunt nelipsite de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acest desert se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă tradiționalul cozonac și gustoasa pască, la masa de Paște putem pregăti și niște cornulețe fragede cu unt și smântână. Iată secretele bunicii pentru un desert de casă delicios.
Cea mai gustoasă rețetă de cornulețe fragede cu unt și smântână
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros la zi de sărbătoare, ideală este rețeta de cornulețe fragede cu unt și smântână. Delicioasele cornulețe de casă sunt pe placul multora dintre noi, amintind de vremea copilăriei. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat pufos și aromat.
Pentru savurosul desert de casă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Cornulețele pot fi făcute cu nucă și untură și pudrate cu zahăr vanilat. La fel de bine, acestea pot fi umplute cu rahat sau cu ciocolată, în funcție de preferințe.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale care amintesc de vremea copilăriei putem face și un chec pufos cu lapte. Acesta este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Cornulețele făcute cu unt și smântână au o savoare aparte și se topesc în gură, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert savuros
Pentru delicioasele cornulețe fragede cu unt și smântână vom avea nevoie de 150 g de unt, 300 g de făină, un ou, 100 g de smântână, un pliculeț de zahăr vanilat, o linguriță de coajă rasă de lămâie și un praf de sare, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 250 g de gem, 120 g de nucă măcinată, 200 g de rahat și 100 g de zahăr vanilat.
Într-un vas mare se pune făina cernută împreună cu sarea, coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă toate ingredientele până obținem un aluat cu o consistență nisipoasă. Într-un bol se bate bine oul și se toarnă peste amestecul de făină și unt. Se începe frământarea aluatului foarte bine, iar când este gata se împarte în două bucăți, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
După aceea se întinde fiecare bucată de aluat foarte bine pentru a obține niște foi subțiri. Fiecare foaie de aluat se taie în pătrățele, iar pe fiecare se pune o linguriță de umplutură. Se pliază bucățile de aluat astfel încât să obținem niște cornulețe delicioase. Cornulețele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pun la cuptor timp de 15-20 de minute. Când sunt gata se scot de la cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit pentru a fi servite.
Cu siguranță vom obține un desert de casă irezistibil, fraged și aromat. Cornulețele de casă făcute cu unt și smântână au o savoare aparte și sunt ideale la mesele festive alături de alte deserturi delicioase. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.